Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

N-VA en Vlaams Belang op één lijn tegen rechten werkende mensen

Wat partijen verkondigen, is één. Wat ze werkelijk doen, is nog iets anders. Een nieuw rapport brengt het stemgedrag in kaart van de Belgische Europarlementsleden. De lijn is duidelijk: van zodra het gaat over sociale rechtvaardigheid staan de N-VA en Vlaams Belang samen op één lijn tegen werknemersrechten. Het stemgedrag van N-VA en VB in het Europees Parlement toont het ware gelaat dat beide partijen met elkaar delen.

Lees verder

Brute moorden in Braziliaanse Amazone symptomatisch voor toenemend geweld in de regio

De moord op de Braziliaanse inheemse expert Bruno Pereira en de Britse journalist Dom Phillips zet het toenemende geweld in het Braziliaanse Amazonegebied in de schijnwerpers. Waarnemers beschuldigen de regering van president Bolsonaro ervan de criminaliteit aan te wakkeren.

Lees verder

Progressieve congresleden dringen aan op noodmaatregelen na 'rampzalige' klimaatuitspraak van Hooggerechtshof

Progressieve wetgevers en activisten eisen een noodreactie van de regering Biden en van de congresdemocraten na de 6-3 uitspraak van donderdag ll. in de zaak West Virginia tegen het Environmental Protection Agency (EPA)."De catastrofale impact van deze beslissing kan niet worden onderschat," zei volksvertegenwoordiger Pramila Jayapal (democrate), maar "we kunnen ons niet neerleggen bij een nederlaag."

Lees verder

Immigratieovereenkomst Spanje-Marokko sneuvelt in Melilla

Op vrijdag 24 juni zijn 27 vluchtelingen omgekomen toen ze probeerden de Marokkaans-Spaanse grens over te steken in Melilla in het noorden van Marokko. Er stierven ook twee politieagenten. De tragedie deed zich voor toen enkele honderden vluchtelingen probeerden de Spaanse enclave Melilla nabij de stad Nador binnen te komen. Deze enclave is, samen met een andere enclave in Ceuta, een van de laatste territoriale erfenissen van de kolonisatie. De enclaves vormen de enige landgrenzen met de Europese Unie op het Afrikaanse continent.

Lees verder

Feministische netwerken creëren veilige toegang tot abortus

Mag de vrijheid om zelf over je lichaam te beslissen, afhangen van je financiële middelen? Nee. Daarom organiseren feministen in Peru zich in een netwerk dat vrouwen toegang geeft tot een veilige en gratis abortus. Onze collega Sandra De la Cruz Elescano legt uit hoe dat in zijn werk gaat.

Lees verder

Genationaliseerde kerncentrales voor de winst van enkelen of duurzame energie voor iedereen, dat is de keuze

Wanneer neoliberale partijen pleiten voor nationalisering van de kerncentrales, boer, pas op je ganzen! Aviel Verbruggen ziet geen heil in verderzetten van grootschalige energieproductie met kerncentrales, een model dat alleen om winsten voor de enkelen draait. De toekomst is voor de velen, duurzaam én kleinschalig.

Lees verder

Maak kennis met het team achter DeWereldMorgen.be

Maak kennis met het team dat DeWereldMorgen op je laptop, smartphone of tablet brengt. Mede dankzij jullie kunnen wij na de videoreeks die we in het voorjaar publiceerden, ons aanbod uitbreiden met nieuwe onderwerpen en nieuwe mensen. Dankzij jullie kunnen wij nog meer essentiële, niet-commercieel gebonden journalistiek brengen, voor sociale rechtvaardigheid en een eerlijke economie voor iedereen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

(Laatste) Notities over Kunst en Politiek, voor René Boomkens

Ter gelegenheid van de emeritaatsviering van cultuurfilosoof René Boomkens op 7 en 8 juli in Amsterdam schrijft Lieven De Cauter deze rede over 'het eeuwige thema' van kunst en politiek.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium