Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Pensioen van netto 1.500 euro is nodig én haalbaar

Is het mogelijk om een minimaal pensioen van 1.500 euro per maand in te voeren? Tussen droom en werkelijkheid staan wetten in de weg en praktische bezwaren. En wat zijn de uitvluchten van politici en partijen?

Lees verder

Tijd dat het stadsbestuur de wooncrisis in Leuven onder ogen ziet

"Maanden lang probeer ik als gemeenteraadslid het stadsbestuur nu al duidelijk te maken dat er een wooncrisis is, maar het lijkt wel alsof het bestuur het probleem niet onder ogen wilt zien."

Lees verder

Klimaatbeweging solidair met havenvakbonden

Een coalitie van klimaat- en milieuorganisaties, burgerbewegingen en dierenrechtenorganisaties* hebben met een delegatie in de vroege ochtend (woensdagmorgen 29 januari, van 6u tot 9u) voor de derde maal het stakerspiket van de werknemers van Ineos Phenol in de Antwerpse haven versterkt.

Lees verder

5 miljoen kinderen in Sahel hebben hulp nodig

In 2020 zullen bijna vijf miljoen kinderen in Burkina Faso, Mali en Niger humanitaire hulp nodig hebben, zegt de VN-kinderrechtenorganisatie Unicef. De belangrijkste reden daarvoor is het toenemende geweld, inclusief aanvallen tegen kinderen en de rekrutering als kindsoldaat.

Lees verder

'Je les kunnen volgen en examen doen is een recht. Ook in de gevangenis'

Klasbak vzw ijvert voor het recht op educatie in detentie, continu en gegarandeerd. 'Wat hierover in de wet staat, blijft nog te vaak dode letter.'

Lees verder

Korte blootstelling aan fijnstof verhoogt al risico op hartstilstand

Zelfs een korte blootstelling aan een lage hoeveelheid fijnstof verhoogt al het risico op een hartstilstand. Dat blijkt uit grootschalig onderzoek in Japan. De onderzoekers vragen dringend strengere normen.

Lees verder

Patrice Toye: “'Muidhond' is een aanzet tot debat”

“Film moet voor mij een zekere urgentie hebben,” zegt cineaste Patrice Toye, “ik kan geen drie jaar bezig zijn met entertainment.” In 'Muidhond', een adaptatie van Inge Schilperoords beklemmende en verontrustende roman, neemt ze ons mee op een trip door de geest van een pedofiele jongeman die verliefd wordt op zijn buurmeisje. Op integere en subtiele wijze peilt Toye naar de grenzen van ons empathisch vermogen en tracht ze te nuanceren waar doorgaans zwart-wit denken en demonisering overheersen. “Hopelijk zet ik mensen aan tot nadenken en kunnen we het debat over dit controversieel thema op gang trekken.”

Lees verder

Vrijheid voor Julian Assange: oproep aan de Belgische regering

Op 29 januari is het Assange Day, omdat binnenkort het proces over zijn uitlevering aan de Verenigde Staten in Engeland van start gaat. In Brussel zal die dag niet onopgemerkt voorbijgaan.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Een cursus 'Harari' voor iedereen aan de top

Mijn geest is maandag 27 januari heerlijk gevoed door de boeiende (toekomst)visie van Yuval Noah Harari, historicus, critical thinker en auteur van de beter-dan-bestsellers Sapiens, Homo Deus en 21 lessen voor de 21ste eeuw. Dit trio van leesvoer ligt nog grotendeels ongelezen op mijn boekenplank, maar dat hield me niet tegen om nieuwsgierig en met een open geest te gaan luisteren naar zijn wijsheid. Hier volgt een verslag.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium