Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Noam Chomsky: "Elites voeren altijd een gemene klassenoorlog"

  In 1967 werd Noam Chomsky een leidinggevende criticus van de Vietnamoorlog in een essay in de New York Review of...

Lees verder

Werk maakt te vaak arbeidsongeschikt

Een te hoge werkdruk, slechte relaties met leidinggevenden of collega’s of fysiek zwaar werk: meer dan de helft van de mensen die door ziekte of een ongeval langdurig thuis zijn*, ziet de oorzaak minstens deels in de job zelf. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van CM Gezondheidsfonds. ‘Het is hoogtijd om veel meer aandacht te hebben voor welzijn op de werkvloer’, zegt CM-voorzitter Luc Van Gorp.

Lees verder

Naar een inclusieve arbeidsmarkt

Aan het einde van het schooljaar komen heel wat schoolverlaters op de arbeidsmarkt. De arbeidsmarkt in België geeft helaas niet voor iedereen dezelfde kansen en staat al jaren bekend voor de achterstelling van kwetsbare werknemers. De eerdere economische hoogconjunctuur tot 2020 heeft niet geleid tot een sterke verbetering. Bovendien heeft de coronacrisis die uitsluiting en achterstelling alleen maar vergroot. Daadkrachtig streven naar inclusie is de enige manier om structurele uitsluiting van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt aan te pakken, zo stellen LEVL, Handicap & Arbeid en het Netwerk tegen Armoede in de nota ‘Naar een inclusieve arbeidsmarkt’ [1].

Lees verder

Infraroodbeelden tonen methaanlekken in heel Europa

Het overgrote deel van de olie- en gasinstallaties in Europa lekt methaan, een bijzonder krachtig broeikasgas. Dat blijkt uit onderzoek onder 150 installaties met behulp van een geavanceerde infraroodcamera.

Lees verder

Jaren van gendergeweld werpen schaduw over Pride-dag in Latijns-Amerika

De afgelopen zes jaar zijn meer dan drieduizend lgbtq+-personen vermoord in tien Latijns-Amerikaanse landen, zo blijkt uit het rapport “Vooroordelen kennen geen grenzen”, dat een netwerk van maatschappelijke organisaties gisteren, op International Lesbian Gay Bisexual and Transgender Pride-dag, naar buiten bracht.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

EU regeringsleiders kunnen krachtig reageren op de schending van mensenrechten … als ze dat willen

  N.a.v. de Hongaarse anti-homowet werd krachtige taal gesproken. Op de VRT website (https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/06/24/europese-leiders-brief/) lezen we dat Rutte bijgetreden werd door de Portugese premier. Dat  Merkel de wet onaanvaardbaar noemde. Dat de Franse president Macron...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium