Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Vonnis EU-Hof van Justitie overwinning internationaal recht Westelijke Sahara

Het Hof van Justitie van de EU heeft bevestigd dat de exploitatie van grondstoffen van een volk en de daarmee gepaard gaande commerciële activiteiten enkel en alleen mogelijk zijn met de instemming van dat volk. Met dat oordeel komen de lucratieve deals van de EU met Marokko over de exploitaitie van grondstoffen in de Westelijke Sahara opnieuw op losse schroeven te staan.

Lees verder

Zelzate: het Venezuela aan het Kanaal Gent-Terneuzen? 

Alle horrorverhalen ten spijt, vormen Vooruit en PVDA in Zelzate een gewone, linkse coalitie. In november 2018 kwam Zelzate, met haar 13.000 inwoners de tweede kleinste gemeente van Oost-Vlaanderen, uitvoerig aan bod in de nationale pers. PVDA nam er voor de eerste keer deel aan de macht op lokaal niveau, in coalitie met sp.a (nu Vooruit). Het zorgde voor een storm aan kritiek.

Lees verder

'Groeten uit Spanje': ontdek het échte Spanje

Sinds 2010 woont Sven Tuytens als VRT-correspondent in Spanje. Hij schrijft over zijn nieuwe thuisland ook wel eens meningen neer op deze website. Zijn boek 'Groeten uit Spanje' bundelt elf jaar ervaring met dit fascinerende land. De clichés herleidt hij gevat tot hun ware dimensie. Zijn informatieve boek brengt geschiedenis en actualiteit samen. Spanje, zoveel meer dan een zonnige vakantie aan een of andere costa.

Lees verder

Vrijheid van meningsuiting? Niet voor vrouwen

Gendergerelateerd geweld wordt overal ter wereld ingezet om de vrijheid van meningsuiting van vrouwen te onderdrukken. Online haatzaaierij leidt er ook toe dat vrouwen zichzelf vaker censureren, waarschuwt een VN-mensenrechtenexpert.

Lees verder

'De Laatste Handvol Zand' in raderwerk lucratieve bezetting Westelijke Sahara

Wie zich een voorstelling wil maken van het echte leven van de Sahrawi onder de Marokkaanse bezetting – wat nagenoeg onmogelijk is omdat Marokko elk journalistiek onderzoek dwarsboomt – is gebaat bij het lezen van de roman 'La Dernière Poignée de Sable' door Ursula A, voormalig medewerker van de VN-Missie Minurso in de Westelijke Sahara. Het is een fictief verhaal dat duidelijk geïnspireerd is door echte feiten tijdens de bezetting.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Lerarentekort (2)

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium