Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Chomsky: "Discussieer niet over 'rechtvaardigheid' oorlog, maar voorkom kernoorlog"

Noam Chomsky deelt zijn gedachten en inzichten over de beschikbare opties om de oorlog in Oekraïne te beëindigen en hij denkt na over het idee van een "rechtvaardige" oorlog en over de vraag of de oorlog in Oekraïne mogelijk kan leiden tot de ineenstorting van het Poetin-regime.

Lees verder

Oorlog in Oekraïne: de echte reden waarom Rusland is binnengevallen

Imperialistische expansiedrang, machtswellust van een autocraat, of een strategische en voorspelbare reactie op het overschrijden van een rode lijn door de NAVO? In een opgemerkte brief in The Economist laat de zeer gerespecteerde John Mearsheimer zijn licht schijnen over de reden van de invasie.

Lees verder

Klimaatrapport Club van Rome, 50 jaar later relevanter dan ooit

50 jaar geleden schreef de Club van Rome haar rapport 'Grenzen aan de groei'. De boodschap die van dit onderzoek uitging is relevanter dan ooit: in 2022 voltrekt de klimaatcrisis zich exact zoals hij toen werd voorspeld. Een terugblik op dit rapport is een blik vooruit en een wake-up call. Dit gaat over de toekomst van de mensheid.

Lees verder

Oekraïne: “Oorlog doordrenkt van tegenstrijdigheden en nieuwe mediapatronen”

“De wereld was gewend geraakt aan militaire interventies door de VS. Dit is geen Amerikaanse oorlog. Dit brengt verslaggevers en commentatoren in de war”, aldus Vijay Prashad. Hij stel vast dat de media aan alle zijden verworden zijn tot ongefilterde doorgeefluiken van het eigen gelijk, wat het vinden naar oplossingen alleen maar moeilijker maakt.

Lees verder

Jason Hickel: "Geen achterpoortjes. Geen loze beloften. Gewoon actie"

Op 24 oktober 2021 sprak Jason Hickel, auteur van Minder is Meer (EPO, 2021), op Ecopolis in Brussel. Zijn toespraak publiceren we hier naar aanleiding van het 50-jarig jubileum van het rapport De Grenzen aan de Groei van de Club van Rome. “Wat we de komende tien jaar doen zal de toekomst van de mensheid bepalen”.

Lees verder

Klimaatbewegingen breken lans voor menselijker regularisatiebeleid

Greenpeace, Youth for Climate en Extinction Rebellion springen mee in de bres voor de rechten van sans-papiers. Samen steunen ze een burgerwetsvoorstel van In My Name voor transparante regularisatiecriteria. “Geen klimaatrechtvaardigheid zonder sociale rechtvaardigheid“, aldus Shanthuru Premkumar van Greenpeace Belgium.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Hoe de oorlog in Oekraïne ons confronteert met een dwingende behoefte aan een krachtdadig klimaatbeleid. Brief aan allen.

  Beste, Radicaal-rechtse partijen staan in het verdomhoekje. Hun partijkopstukken worden geconfronteerd met uitspraken uit het verleden.  Uitspraken waarin zij hun bewondering voor president Poetin niet onder stoelen of banken steken. Filip Dewinter droomde luidop...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium