Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Varoufakis over oorlog in Oekraïne en VS die mogelijke oplossing in de weg staan

  Yanis Varoufakis spreekt in deze video over de enige optie die op tafel ligt om de oorlog in Oekraïne...

Lees verder

De oorlog in Oekraïne en de clash tussen twee grote machtsblokken

Botsende belangen van monopolies of oligarchieën zijn in het verleden de oorzaak geweest van grote wereldconflicten. De invasie in Oekraïne past goed in dat patroon. Vandaag staan twee grote machtsblokken tegenover elkaar: de as China-Rusland en de as VS-Europa.

Lees verder

Actiekamp voor de regularisatie van mensen zonder papieren

Op 31 maart worden verschillende bezettingen, bewoond door enkele honderden mensen zonder papieren, met uitzetting bedreigd. Daarom organiseren vrouwen en mannen zonder papieren, met de steun van het maatschappelijk middenveld, een actiekamp in Brussel. Een open brief en een fotoreportage.

Lees verder

Waarom wil China vrede in Oekraïne?

De oorlog in Oekraïne duurt al meer dan een maand. China heeft in woord en daad duidelijk gemaakt waar het staat. Het spant zich in voor vrede opdat alle landen, ondanks onenigheden, cultuur- en systeemverschillen, de grote wereldproblemen samen zouden oplossen. Alleen vrede kan zorgen voor een ‘gedeelde toekomst voor de mensheid’.

Lees verder

Europese CO2-grensbelasting: betaalt Afrika het gelag?

De EU werkt aan 's werelds eerste CO2-grensbelasting voor producten met een zware klimaatafdruk, zoals cement, staal en kunstmest. De heffing is bedoeld om de zware industrie te vergroenen, maar kan heel nadelig zijn voor landen in Afrika.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Enkel Vlaams Belang steunt Leuvense vredesmotie Oekraïne niet

De Leuvense keurde een vredesmotie goed. Het was een gezamenlijk initiatief van Vooruit, Groen, CD&V, N-VA, Open Vld en PVDA. Enkel Vlaams Belang onthield zich. Er wordt opgeroepen tot een onmiddellijk staakt het vuren en de inzet van alle diplomatieke en politieke middelen om tot een vreedzame oplossing te komen.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium