Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Symfonie van een voorspelde oorlog

Luc Reychler, voormalig hoogleraar internationale betrekkingen aan de KULeuven, is onthutst over de oorlog en heeft als reactie deze grondige analyse geschreven.

Lees verder

Confrontatie of samenwerking: het Chinese vredesplan voor Oekraïne

Kan het Chinese vredesplan de oorlog beëindigen? Chinakenner Jenny Clegg maakt een analyse van de inhoud en de beweegredenen van dit plan.

Lees verder

Actieweek in openbare sector: vakbonden eisen meer investeringen en eerlijk pensioen

De openbare diensten staan onder druk van besparingen en gebrek aan investeringen. Daarom organiseren de vakbonden een actieweek, met op vrijdag een staking in het openbaar vervoer.

Lees verder

“Eenheidstarief trein voor jongeren en gepensioneerden afschaffen is geen rationeel mobiliteitsbeleid”

De organisatie Netwerk van Ondernemende Senioren schat dat 61 procent van de senioren die voorheen gebruik maakten van het seniorentarief niet langer meer met de trein zullen reizen, zodra dit tarief afgeschaft wordt. “Deze prijsverandering druist in tegen een rationeel mobiliteitsbeleid.” Deze bemerking geldt eveneens voor de afschaffing van het eenheidstarief voor jongeren.

Lees verder

Günther Blauwens, ACOD Spoor: "Investeren in het spoor is investeren in toekomst van onze kinderen"

Op donderdag 10 maart organiseren de overheidsvakbonden, ACOD, ACV-Openbare Diensten en VSOA een stakingsdag. Günther Blauwens, voorzitter ACOD-Spoor, licht deze actiedag toe.

Lees verder

Bruno Tersago: "De treinramp heeft zware gevolgen voor het Griekse politieke systeem"

DeWereldMorgen.be sprak met Bruno Tersago, die meer dan 20 jaar in Athene woont. De informatie die hij hier in amper 25 minuten samenbalt brengt de ene na de andere vreselijke waarheid aan het licht. Dit moest ooit gebeuren.

Lees verder

5 maart 2013: tien jaar geleden overleed Hugo Chávez

Tien jaar geleden overleed Hugo Chávez aan de gevolgen van kanker. Hij werd net geen 60 jaar. Zijn politieke erfenis leeft nog steeds door in Venezuela, Latijns-Amerika en daarbuiten, onder meer in de internationale organisaties die sinds de verkiezingen van linkse presidenten in buurland Colombia en Brazilië een nieuw elan krijgen. Wat blijft nog over van zijn politieke erfenis?

Lees verder

ABVV niet akkoord met aanbevelingen in jaarverslag Nationale Bank

De gouverneur van de Nationale Bank maakt jaarlijks een stand van zaken op van de Belgische economie. Dit verslag wordt opgemaakt in naam van de Regentenraad, waarvan de voorzitter van het ABVV deel uitmaakt. Het verslag bevat enkele voor het ABVV fundamenteel problematische passages en daarom willen ze het verslag niet onderschrijven.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Het kraakpaleis werd ontruimd, terwijl het een mogelijk alternatief biedt

Een groep academici aan het Departement Architectuur van de KU Leuven reageert op de ongepaste manier waarop het 'Palace des Droits' op 14 en 15 februari werd ontruimd in de Paleizenstraat te Brussel. Zij stellen dat er ter plaatse een alternatief aanwezig is: “Het Paleis zou een pilootproject kunnen zijn voor een stad als Brussel die zich wil branden als leefbare en verdraagzame stad.”

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium