Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Angela Davis in Brussel (Deel 1): “Er zou geen kapitalisme zijn, zonder de instellingen verantwoordelijk voor het huidig racisme”

Angela Davis, het boegbeeld van de burgerrechtenbeweging, was eind april in Brussel. In een volle Koninklijk Circus-zaal ging ze in gesprek met jongeren, artiesten en maatschappelijke organisaties over het nieuwe politieke en sociale engagement dat momenteel alle leeftijdsgroepen op alle continenten beweegt. Wij waren er ook en hebben voor deze zomer een reeks van vijf artikels uitgeschreven die elk een apart thema belichten. Dit is deel 1 over institutioneel racisme.

Lees verder

Wie is écht verantwoordelijk voor het Borealis-schandaal?

De uitbuiting van Filipijnse arbeiders op de bouwwerf van chemiebedrijf Borealis lokt veel reactie uit. "Terecht," vindt de Belgische transportbond BTB-ABVV, "het gaat over de regelrechte uitbuiting van buitenlandse werknemers." Ook ACV - bouw, industrie en energie (ACVBIE) reageert: "De sociale uitbuiting en mensenhandel op de Borealis-werf toont aan dat de bouwsector in België steeds verder aan het verrotten is."

Lees verder

Gang van Razende Ouderen: "Iedereen heeft recht op een behoorlijk minimumpensioen"

Op 19 juli 2022 werd binnen de regering-Vivaldi onder leiding van Alexander De Croo een gedeeltelijk akkoord over de pensioenen bereikt. De Gang van Razende Ouderen legt uit en reageert.

Lees verder

Zeespiegel stijgt sneller in Caraïben en Latijns-Amerika dan elders

Extreme weersomstandigheden en de gevolgen van klimaatverandering treffen Latijns-Amerika en het Caraïbisch gebied hard, van de Amazone tot de Andes en van de oceanen tot de met sneeuw bedekte bergen van Patagonië. Dat zegt de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) , een VN-organisatie, in een nieuw rapport.

Lees verder

Tunesiërs begraven Arabische Lente voorgoed met nieuwe grondwet

De Tunesische bevolking heeft in een referendum - met lage opkomst maar een overweldigende meerderheid - een nieuwe grondwet goedgekeurd die de macht van president Kais Saied consolideert. Volgens critici keert het land daarmee terug naar het autoritair bewind van voor de Arabische Lente.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Man in nood werd niet geholpen

  Vorige week veroorzaakte een spookrijder een ongeval. Dit had vermoedelijk voorkomen kunnen worden. Een familielid vertelde achteraf dat de man in kwestie zich psychisch niet goed voelde en naar het ziekenhuis was gegaan om...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium