Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

“Dit is geen billijk proces tegen Paul Rusesabagina maar politiek theater”

Op 26 januari 2021 begint in Kigali, hoofdstad van Rwanda, het proces tegen Paul Rusesabagina, voormalige manager van Hôtel des 1000 collines, ofwel het hotel van de film 'Hôtel Rwanda'. Eind augustus 2020 stapte hij na een meeting in Dubai nietsvermoedend in het vliegtuig naar Burundi voor een conferentie. Tot zijn grote verbazing landde hij in Rwanda, waar hij prompt werd gearresteerd door de lokale overheid. Zijn advocaten en zijn familie beschuldigen de Rwandese regering van ontvoering.

Lees verder

Links mag zich niet langer laten manipuleren tot deelname aan zijn eigen karaktermoord

Op woensdagavond 6 januari 2020 zag Jonathan Cook een fascinerende online paneldiscussie over Julian Assange met Yanis Varoufakis, Brian Eno, Ken Loach, Stefania Maurizi en Roger Waters die ook door DeWereldMorgen.be live werd uitgezonden. Hij raadt iedereen aan die te bekijken. Er worden immers meerdere zeer frappante zaken in gezegd. Links moet er mee stoppen deel te nemen aan zijn eigen karaktermoord door rechts en het centrum. "Er valt geen tijd te verliezen."

Lees verder

Sociale media schrappen tot 80 procent van alle pro-Palestijnse content

Een onderzoek van de ngo SADA Social Centre wijst uit dat tenminste 80 procent van alle Palestijnse content op sociale media verwijderd wordt. Deze ngo stelde een verontrustende schaal van anti-Palestijnse censuur vast. SADA monitort alle sociale media die verband houden met Palestina en met campagnes voor de vrijheid van meningsuiting. Experten wijzen er op dat de plotse toename van censuur komt na de normalisering van de relaties tussen bepaalde Arabische landen en Israël.

Lees verder

Fantoomgroei: Waarom we steeds harder werken voor steeds minder

Filosoof Paul Verhaeghe, auteur van 'Houd afstand, raak mij aan' las het boek 'Fantoomgroei – Waarom we steeds harder werken voor steeds minder' van Sander Heijne en Hendrik Noten, twee jonge Nederlanders. Het boek behandelt de Nederlandse economie maar is volgens Verhaeghe even toepasbaar op buurland België. In Nederland is het al aan zijn vijfde druk toe.

Lees verder

Megarijken recupereren COVID-verliezen in recordtijd terwijl miljarden mensen minstens decennium in armoede zullen leven

De 1.000 rijkste mensen ter wereld hebben al hun COVID-19-verliezen in slechts negen maanden terugverdiend, maar het zou meer dan tien jaar kunnen duren voordat de armste mensen ter wereld zijn hersteld van de economische gevolgen van de pandemie. Dat blijkt uit een nieuw Oxfam-rapport van vandaag. Het rapport wordt gepubliceerd op de openingsdag van de 'Davos Agenda' van het World Economic Forum.

Lees verder

Waarom het niet goed gaat met de Socialistische Partij

Eind jaren 2000 was de Socialistische Partij een succesverhaal. Van een kleine Maoïstische groep was ze uitgegroeid naar een 50.000 leden tellende partij. Maar een splitsing met haar jongerenorganisatie en gepraat over een coalitie met rechtse partijen hebben veel activisten gedemoraliseerd – en laten zien hoe gevaarlijk het is als een parlementaire partij het contact met arbeiders- en sociale bewegingen dreigt te verliezen. 

Lees verder

Mishandeling en slechte medische zorg in Egyptische gevangenissen brengen levens in gevaar

In Egypte worden gewetensgevangenen en politieke gevangenen vastgehouden in onmenselijke omstandigheden en gezondheidszorg wordt hen opzettelijk geweigerd om hen te straffen. In sommige gevallen leidde dit tot onherstelbare gezondheidsschade of zelfs tot de dood. Dit blijkt uit een nieuw rapport van Amnesty International.

Lees verder

Centraal-Amerikanen van de regen in de drop

De migratiecrisis in Centraal-Amerika houdt aan. Twee jaar geleden schrok de wereld op van de massale ‘migrantencaravanen’. Is er überhaupt iets veranderd twee jaar later? Jasper Rommel analyseert de situatie.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Vlaanderen moet streng zijn voor nieuwe gascentrales

Nu de kernuitstap nakend is, leggen energiebedrijven een voor een concrete plannen voor gascentrales op tafel. Vaak gaat het om enorm grote, weinig flexibele installaties. Hoewel de kernuitstap een federale beslissing is, komen de vergunningsaanvragen voor de gascentrales nu op het bord van Vlaanderen. Dat moet nu strenge voorwaarden opleggen. Anders riskeren we ons vast te klikken aan fossiele mastodonten die een verduurzaming van het energiesysteem in de weg staan.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium