Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Adieu aan Europa?

Over Europa waart een nieuw en tegelijk ook oud spook: dat van de oorlog. Europa is het gewelddadigste continent ter wereld als je het aantal doden telt dat tijdens de laatste honderd jaar in oorlogen is gevallen . Het continent stevent af op een nieuwe oorlog, tachtig jaar na het gewelddadigste conflict tot dusver, met om en bij de tachtig miljoen doden.

Lees verder

Winnen in Oekraïne, verliezen in het Zuiden?

De aandacht van het westen voor de oorlog in Oekraïne dreigt uit te lopen op een contraproductieve verwaarlozing van de dringende problemen van het Zuiden.

Lees verder

Franse president Macron wil geen Amerikaanse koude oorlog tegen China

  Schone schijn? De Franse president Emmanuel Macron heeft opgeroepen om Europa onafhankelijker te maken van de Verenigde Staten, waarmee...

Lees verder

De oorlog in Oekraïne: het failliet van de media en het nihilisme in het Westen

Het oorlogsgestook van de media domineert het debat vandaag. Dit is zeer ernstig want een vrije pers is essentieel voor het bestaan van de liberale democratie. Op die manier wordt een oorlogszuchtige en oncontroleerbare opinie geproduceerd die regeringen en beleidsvoerders afremt. Blijkbaar is er een verband tussen de oorlogszucht en de interne sociale crisis waar onze samenlevingen mee worden geconfronteerd.

Lees verder

Verenigde Staten bekomen dat Internationaal Gerechtshof zich onbevoegd verklaart over sancties tegen Iran

Op donderdag 30 maart verwierp het Internationaal Gerechtshof van de VN een verzoek van Iran omtrent de beslissing van de VS van 2016 om de buitenlandse tegoeden van de Iraanse centrale bank te bevriezen. Maar louter op formeel-juridische gronden, zonder zich uit te spreken over de grond van de zaak.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Ontruiming van het oude Vredeshuis in Gent

De Pandemisten hebben het Vredeshuis verlaten. Het gebouw waar we drie maanden lang actie voerden over recht op behoorlijke huisvesting, autonome vrouwen in oorlogsgebieden en het juk van de fossiele brandstoffenindustrie.

Lees verder

Morituri te salutant: het tijdperk van de wegwerpboom

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (Leefmilieu Brussel) stelt voor om het huidige Neerpede Park in Anderlecht om te vormen tot een recreatiecentrum. We zeggen volmondig JA aan een beter onderhoud van dit stukje groen, maar vragen ons af waar de logica schuilt in het kappen van 32 gezonde bomen om plaats te maken voor de aanleg van paden en een paviljoen en het aanplanten van 51 andere bomen ter compensatie hiervan? Belanden we mede door onze Brusselse verkozenen in een nieuw tijdperk? Dat van de wegwerpboom?

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium