Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Witte Woede massaal op straat in Brussel (VIDEO)

Werknemers uit de zorgsector komen niet gauw op straat omdat ze hun collega's en de mensen die ze zorg bieden niet in de steek willen laten. Als ze dat toch doen, wil dat zeggen dat het genoeg geweest is. Met bijna twintigduizend zakten ze af naar Brussel voor meer investeringen in de sector, minder werkdruk en hogere lonen. Een videoverslag.

Lees verder

200ste maandagwake Comité Free Assange Belgium, Muntplein, Brussel

Zolang Julian Assange in de Britse 'maximum security Belmarsh Prison' gevangen gehouden wordt om uitgeleverd te worden aan de VS, 200 weken reeds houdt het Comité Free Assange Belgium elke maandag om 17 uur een wake aan het Muntplein te Brussel. Wie de persvrijheid belangrijk vindt, kom eens langs op de volgende wake.

Lees verder

Noam Chomsky sprak met DeWereldMorgen over Palestina, de Republikeinen en hun held Victor Orban

In dit tweede uittreksel van 6:19 minuten uit het interview van 10 juni 2022 spreekt Noam Chomsky onder meer over de voortdurende bezetting van Palestina. "We worden verondersteld bezorgd te zijn over de Russische bezetting van Oekraïne, maar de bezetting van Palestine duurt al 50 jaar".

Lees verder

Dienstencheques: 90% van de bedrijven respecteert gezondheid van huishoudhulpen niet

In het voorjaar van 2022 voerde de sociale inspectie controles uit bij 175 dienstencheque-ondernemingen. Bij 159 bedrijven zag de inspectie zich verplicht om schriftelijke waarschuwingen op te stellen wegens inbreuken op één of meerdere bepalingen van de Welzijnswet. De vakbonden zeggen het sociaal overleg in de sector op.

Lees verder

Thuisverpleegkundigen Wit-Gele Kruis slaan noodkreet door handen en voeten vast te binden

De inkomsten die het Wit-Gele Kruis krijgt vanuit de overheid voor verpleegkundige prestaties zijn ruim onvoldoende om de sterk stijgende loonkost te kunnen betalen. Daardoor staat thuisverpleging zwaar onder druk. Met een actie aan het kabinet van bevoegd minister Frank Vandenbroucke en in de provinciehoofdsteden eist het Wit-Gele Kruis dat de overheid de financiering van de diensten thuisverpleging dringend herziet.

Lees verder

"Nieuwe Israëlische inreisregels isoleren Westelijke Jordaanoever"

Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch trekt aan de alarmbel over de nieuwe Israëlische richtlijnen voor buitenlanders die de Westelijke Jordaanoever willen bezoeken. De beperkingen dreigen de Palestijnen verder te isoleren, zegt de organisatie.

Lees verder

Artificiële intelligentie voorspelt 2 graden opwarming, zelfs met lage uitstoot

Kunstmatige intelligentie levert nieuw bewijs dat onze planeet meer dan 1,5 graad zal opwarmen in de komende vijftien jaar. Zelfs indien we een pak minder gaan uitstoten, is het “zeer waarschijnlijk” dat ook de drempel van 2 graden overschreden wordt.

Lees verder

Geheimdoenerij en kwade bedoelingen geven samenzweringstheorieën vleugels

Tweets over samenzweringstheorieën die verwijzen naar kwade bedoelingen en geheimdoenerij worden vaker gedeeld. Dat blijkt uit een analyse van bijna 400.000 posts in het begin van de covid-crisis.

Lees verder

Rode Kruis: Wereld gevaarlijk onvoorbereid op volgende pandemie

De wereld heeft nauwelijks lessen getrokken uit de covid-pandemie en is niet beter voorbereid op een volgende gezondheidscrisis. Dat concludeert het Internationale Rode Kruis in twee rapporten.

Lees verder

Straatkunstenaar Alpha in centrum Brussel en portret van geheimzinnige jonge vrouw

  Wie regelmatig de voetgangerszone doorwandelt zal wellicht al een keer, ter hoogte van de Ancienne Belgique, een straatkunstenaar hebben...

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

E-box

Het is een wondere tijd. Ik ben mijn eigen secretaresse geworden. Onderdrukkende rolpatronen doorbreek ik daarmee. Met gemak overbrug ik klassenverschillen. Maar niemand leest mijn brieven na. Ze vliegen met een vingerklik de deur uit. Ze rollen in een oogwenk uit een scherm aan de overkant van de oceaan. Heel de familie in cc. Alle diensten, functies en rollen die de generaties voor mij hebben tot stand gebracht, sla ik over. De postkantoren, de krantenwinkels, de postbodes en bij uitbreiding alle koeriers die in hun zetel kunnen blijven hangen terwijl ik vrolijk met iedereen in de wereld aan het chatten ben : ze zijn verdampt in de giftige nevelen van de tijd.

Lees verder

Scott Ritter over Annalena Baerbock: "this is a woman that stands for absolutely nothing"

Vanmiddag zat er een razend interessant, 40-minuten lang gesprek met Scott Ritter in de show Fault Lines op Radio Sputnik. Fault Lines is de ochtendshow in Washington DC (USA) op Radio Sputnik (van 7u00 tot...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium