Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Farha is een goede film, maar kijk en oordeel zélf

Netflix houdt stand tegen de druk van Israël en de zionistische lobby wereldwijd en blijft de film Farha streamen. Laat je niet misleiden door deze anticampagne. Oordeel zélf hoe accuraat en hoe goed deze film is. Dat de film deze kans krijgt betekent vooral één ding: de wereldopinie is definitief gekanteld. De vraag is niet langer of maar wanneer Israël de mensenrechten van de Palestijnse bevolking zal moeten erkennen.

Lees verder

VS-spoorpersoneel heeft in 2022 geen recht op één dag betaald ziekteverlof

De VS, het land dat vrijheid, democratie en mensenrechten beweert te brengen aan de wereld, kent zijn eigen bevolking nauwelijks sociale rechten toe en breekt de bestaande zelfs af. President Biden heeft een wet getekend die vrachtspoorarbeiders wil overtuigen niet te staken. Die zijn dat van plan om het recht op ziekteverlof en leefbare werkomstandigheden te verkrijgen – we schrijven 2022 – om niet langer verlofdagen op te moeten nemen tijdens ziekte.

Lees verder

Belgische banken investeren miljarden in bedrijven betrokken bij Palestijnse mensenrechtenschendingen

Belgische banken investeren voor tientallen miljarden dollars in bedrijven die actief zijn in de illegale Israëlische nederzettingenindustrie, zo blijkt uit nieuw internationaal onderzoek dat vandaag werd gepubliceerd. Uitermate problematisch, vinden FairFin en 11.11.11, die de banken en de federale regering oproepen hun verantwoordelijkheid op te nemen.

Lees verder

Lieve Sint, vandaag geen cadeautje voor ons maar wel maatregelen voor mentaal welzijn van jongeren

  Zes december, traditioneel de dag waarop kinderen opstaan om hun verlanglijstje in hun woonkamer te zien staan. Een dag...

Lees verder

75 jaar geleden splitsten VN Palestina op, het werd een ramp

Op 2 november 1917 stuurde een Britse antisemitische politicus een brief naar een leider van de Brits-Joodse gemeenschap met de boodschap dat ze een land, dat niet van zijn eigen land eigendom was, desalniettemin cadeau kregen om er een volk te huisvesten dat er niet leefde. De mensen die er al woonden werden niet om hun mening gevraagd, een ramp die tot vandaag doorgaat.

Lees verder

Fotografie van de humanitaire actie: wat komt er in beeld?

Beschouwingen bij het boek 160 ans de photographie à travers les collections de la Croix-Rouge et du Croissant-Rouge. Un monde à guérir van Nathalie Herschdorfer en Pascal Hufschmid (France, Textuel, 2022)

Lees verder

Europa “schrijft geschiedenis” en weert producten uit ontbossing

De EU verbiedt producten zoals palmolie, cacao en koffie als die gelinkt zijn aan ontbossing. Onderhandelaars van het Europees Parlement en de lidstaten hebben daar gisteren (maandag) een akkoord over bereikt - een wereldprimeur.

Lees verder

Tekorten op de arbeidsmarkt? Mensen met een beperking willen aan de slag maar werkgevers aarzelen

Werkgevers staan nog vaak aarzelend tegenover mensen met een beperking in hun bedrijf. Onderzoek legt bloot wat in hun ogen de grootste obstakels zijn, en waar groeikansen liggen.

Lees verder

Oekraïne: ouderen kwetsbaar omdat ze na ontheemding geen toegang hebben tot huisvesting

Ouderen in Oekraïne zijn onevenredig zwaar getroffen tijdens de Russische invasie en krijgen na hun ontheemding veel moeilijker toegang tot huisvesting. Dat staat in een nieuw rapport van Amnesty International.

Lees verder

Crypto-debacle doet ook in Afrika heel wat dromen uiteenspatten

“Hallo, West-Afrika!”, had mede-oprichter Sam Bankman-Fried nog getweet, enkele dagen voordat het cryptoplatform FTX overkop ging op 11 november. Het was zijn laatste knipoog naar een regio waar een groeiend aantal keukentafelbeleggers hun spaargeld en vertrouwen in FTX hadden gestopt.

Lees verder

Film, een illusie. Koffietafelboeken met een verhaal

Veel Nederlandstalige filmboeken verschijnen er niet, maar nu belandden er toch enkele indrukwekkende exemplaren op onze leestafel. Het lijvige ‘Film. Een geschiedenis’, een studie die gaat voor een inclusieve kijk op de filmgeschiedenis. En ‘Donker en onnatuurlijk’, een fraai vormgegeven trip door het grafisch werk van tekenaar Milan Hulsing. Twee filmboeken die mogen gezien en gelezen worden. Die vertrekken van film als illusie om een verhaal te vertellen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Sluipmoord op open ruimte gaat gewoon door

Op 30 november ligt in het Vlaams parlement het instrumentendecreet en decreet woonreservegebieden opnieuw ter goedkeuring voor. Ander half jaar geleden waren beide decreten de aanleiding voor Boerenbond, Bond Beter Leefmilieu, Natuurpunt, Netwerk Architecten Vlaanderen en Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning om aan de alarmbel te trekken. Dit heeft toen geleid tot de oprichting van de Taskforce Bouwshift. Toch voelen we ons opnieuw verplicht gezamenlijk te reageren omdat de Vlaamse regering niet op koers zit om de bouwshift te realiseren.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium