Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

F*** de werkdruk: waarom de sociale sector betoogt op dinsdag 31 januari

Het gemeenschappelijk vakbondsfront van BBTK (ABVV), ACV-Puls en ACLVB mobiliseren voor een nationale betoging in Brussel dinsdag 31 januari 2023 om 10:30 uur. Zij protesteren tegen de onhoudbare werkdruk in de sociale sector, een gevolg van het neoliberale besparingsbeleid van de voorbije jaren met als gevolg te weinig personeel, slechte werkomstandigheden, onaangepaste lonen en sluipende privatisering via uitzendkantoren, die door datzelfde beleid bevoordeeld worden.

Lees verder

'Kinderarmoede, dat zijn ouders die arm zijn'

Zowel Ben Weyts (viceminister-president van de Vlaamse Regering, N-VA) als Conner Rousseau (voorzitter Vooruit) pleitten vorige week voor het straffen van ouders die geen Nederlands kunnen. Armoedesocioloog Nicolas Van Herck kroop in de pen om hen van antwoord te dienen: “Sociale sancties tegen ouders, zal de kinderarmoede doen toenemen. In plaats van mensen in een kwetsbare positie op hun verantwoordelijkheid te wijzen, grijpen politici beter zelf de kans om een einde te maken aan armoede.”

Lees verder

Film 'The Big Lie' over de leugens tegen Jeremy Corbyn, verdient onze steun

Een team onafhankelijke Britse filmmakers draaien een documentaire 'The Big Lie' over de leugen van de Britse politiek, dat Labour-voorzitter een antisemiet zou zijn, die niets deed om antisemitisme in de partij in te tomen. Dit is de pilot-film, met een oproep tot steungevers.

Lees verder

Straatkunstenaar Alpha in centrum Brussel en portret van geheimzinnige jonge vrouw

  Wie regelmatig de voetgangerszone doorwandelt zal wellicht al een keer, ter hoogte van de Ancienne Belgique, een straatkunstenaar hebben...

Lees verder

Thuisverpleegkundigen Wit-Gele Kruis slaan noodkreet door handen en voeten vast te binden

De inkomsten die het Wit-Gele Kruis krijgt vanuit de overheid voor verpleegkundige prestaties zijn ruim onvoldoende om de sterk stijgende loonkost te kunnen betalen. Daardoor staat thuisverpleging zwaar onder druk. Met een actie aan het kabinet van bevoegd minister Frank Vandenbroucke en in de provinciehoofdsteden eist het Wit-Gele Kruis dat de overheid de financiering van de diensten thuisverpleging dringend herziet.

Lees verder

Bier in de Snookerclub: Egypte in de jaren vijftig, niet wat het nu is, of toch?

Egyptisch auteur Waguih Ghali was bij zijn tragisch overlijden in 1969 in Londen volledig onbekend in eigen land en had slechts vijf jaar succes met één roman. Afgaand op de literaire kwaliteit van 'Bier in de Snookerclub' had deze man zonder twijfel veel meer gekund. Volgens critici 'de beste roman ooit over Egypte'. Dat lijkt me wat overdreven, een uitstekende roman is dit zonder twijfel.

Lees verder

Verhalen van een oude trekkersschoen: logboek van een tegendraadse reiziger

Van de jaren 1990 tot recent reisde Walter Lotens de wereld rond, meestal met zijn vrouw Anne. Geen klassiek toerisme, geen Barcelona of New York voor hen, maar landen als Suriname, Cambodja en veel Latijns-Amerika. Zij vonden het verhaal van het land, de streek, de plaats, de geschiedenis, de sociaal-economische verhoudingen en vooral van de mensen. Walter hield van al die reizen verslagen bij, die hij nu bundelt in dit boek, veel meer dan een zoveelste 'reisverhaal'.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Confederalisme

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium