Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

'Neen, ik ben niet die Vlaming’

Neen, ik ben niet de jongeman met donkere huidskleur die op de trein gevraagd wordt om een nieuw ticket te...

Lees verder

"U of uw kind kan 3 december niet terecht bij CAW, toch is het voor u en uw kind dat we staken"

Ik heb verleden week een chatgesprek gehad met uw 14-jarig kind. De eerste zin klonk als volgt: “Op het eind...

Lees verder

VuurWerk in de zorg voor personen met een beperking

Ik wil deze tekst beginnen met een anekdote, een verhaal dat mijn nonkel, toen 70 jaar, mij een tiental jaar...

Lees verder

Na de oorlog voerden de collaborateurs het hoge woord. Tijd voor de stem van de kinderen van het verzet

De reeks'Kinderen van het Verzet' is een lovenswaardig initiatief om moedige mensen van toen in eer te herstellen. Want zoals Bruno De Wever het in de slotaflevering correct verwoordde: ‘Achteraf beschouwd was in verzet gaan tegen de bezetter de enig juiste houding. Dat moet in herinnering worden gehouden.’

Lees verder

Het verhaal van Sinterklaas en Zwarte Piet doorheen de jaren

Zoals elk jaar heerst er rond deze periode van het jaar een grote discussie in onze maatschappij. Het onderwerp daarvan is meestal de vraag of de figuur van Zwarte Piet afgeschaft moet worden omdat sommigen menen dat dit een racistische traditie is. De meerderheid van de pro-argumenten voor een roetveegpiet gingen over het feit dat het afgeschaft moest worden omdat het racistisch is en dat dit anno 2019 niet meer kon. Daar stond tegenover dat de meerderheid van de contra-argumenten zich baseerden op het feit dat het een traditie is om een volledig zwart-geshminkte Zwarte piet te hebben en deze als gevolg zo moest blijven. Ik besloot om de oorsprong en evolutie van Zwarte piet te bestuderen.

Lees verder

Politici, vergeet de gevangenissen niet!

Na het verkiezingsjaar 2019 komen de verschillende regeringen geleidelijk op gang. Zij gaan de volgende jaren onze samenlevingen helpen om zich aan te passen aan de noden van de tijd. De Europese Commissies worden geïnstalleerd. De regionale regeringen maken hun eerste plannen bekend. Zelfs een nieuwe federale Belgische regering zal nu niet zo lang meer op zich laten wachten.

Lees verder

Cultuurprotest dwingt regering Jambon tot damage control

Dat was alweer een knallend protestfeestje donderdag aan het Vlaams Parlement! Meer, breder en luider dan de eerste keer. De kersverse regering kneep binnen solidair de billen dicht. De verdeeldheid in het kibbelkabinet is opvallend groot, Jambon probeert onder druk van het protest tijd te kopen en kunstenaars op bezoek zijn ze in het parlement duidelijk niet gewoon.

Lees verder

De NMBS, een succesverhaal? Dankzij haar personeel!

Het personeel van de NMBS en de organisaties die hen vertegenwoordigen “staan noodzakelijke besparingen in de weg”. Zo staat het in de media. Presteert de NMBS werkelijk zo slecht? Het hangt blijkbaar af van de kleur van je bril. Het boek 'Tot Uw dienst – De zeven zonden van de ambtenaar doorprikt' vertelt een ander verhaal. De NMBS, een succesverhaal, dankzij zijn personeel.

Lees verder

20 jaar geleden maakten betogers in Seattle een einde aan de triomftocht van het kapitalisme

Precies 20 jaar geleden verstoorde een bonte coalitie van activisten de top van de Wereldhandelsorganisatie in Seattle. De andersglobaliseringsbeweging was geboren.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Open brief: ‘Wat is er toch aan de hand?’

Waar de sociaal werker eerder de tanden zette in onrecht en als rasechte straatwerker met vuist op tafel de problemen luidkeels beschreeuwde, proberen we nu lief en voorzichtig en vooral niet te luid de mensen...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium