Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Onze nieuwjaarswensen? “Recht op wonen voor iedereen, ook voor kwetsbare groepen"

  Huurders van sociale woningen dienen zich vanaf 2023 verplicht in te schrijven bij VDAB. Ook de taalvereiste voor deze...

Lees verder

Dé subversieve satires van 2022: ‘Triangle of Sadness’ en ‘Glass Onion’

Veel komedies leverde het afgelopen jaar niet op maar twee markante films verrasten met subversieve humor. Gouden Palm ‘Triangle of Sadness’ van Ruben Östlund en Rian Johnsons Netflix-prestigeproject ‘Glass Onion: A Knives Out Mystery’ fileren op satirische wijze het kapitalistische systeem en de technologische utopie. De filmmakers aarzelen niet om ‘over the top’ te gaan en hun metaforen zijn zelden subtiel. Maar de vlijmscherpe kritiek is verfrissend in een filmlandschap waar naast middelmatigheid vooral conformisme heerst.

Lees verder

Is het Sociaal Klimaatfonds van de EU in staat een nieuwe generatie gele hesjes te vermijden?

De uitbreiding van de Europese emissiehandel wordt naar mobiliteit en verwarming dreigt het leven duurder te maken. Een nieuw Sociaal Klimaatfonds moet de impact voor de armste gezinnen verzachten, maar deskundigen waarschuwen dat het mogelijk niet volstaat.

Lees verder

Jef Verschueren schreef 'Medeplichtig – Strijden om betekenis'

Jef Verschueren kijkt terug op een leven als sociolinguïst aan de Universiteit van Antwerpen. Hij is collega en medeauteur van Jan Blommaert, meest bekend omwille van hun boek 'Het belgisch Migrantendebat'. Antropoloog Rik Pinxten las zijn nieuwe boek 'Medeplichtig – Strijden om betekenis'.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

800 handtekeningen tegen Leuvense beslissing om kunstenaar atelier deels te ontnemen

Leuvens kunstenaar Pieter Janssens verzamelde 800 handtekeningen tegen de ontruiming van een van zijn beide ateliers door het stadsbestuur van Leuven.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium