Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

“Elke besparing in deze sectoren snijdt rechtstreeks in het vlees”: zorg, welzijn en cultuur op straat tegen besparingen

Meer dan 8.500 mensen uit verschillende sectoren stapten donderdag 5 maart mee in de betoging tegen het besparingsbeleid van de Vlaamse regering. ACV Puls organiseerde de betoging na de aangekondigde besparingen in de zorg, welzijns- en cultuursector. De betoging vertrok vanaf het station Brussel-Centraal en eindigde aan het kabinet van minister Beke, vlak aan het Noordstation.

Lees verder

Reporters Zonder Grenzen: “Geen bewijzen voor beschuldigingen VS tegen Julian Assange”

Tijdens de eerste week van de hoorzitting over het VS-uitleveringsverzoek tegen WikiLeaks-oprichter Julian Assange in Londen was de organisatie Reporters Without Borders (RSF) zeer bezorgd over het duidelijke gebrek aan bewijzen van de VS voor hun beschuldigingen tegen Assange en over de behandeling van Assange in Belmarsh Prison en in de rechtbank. Dit is hun verslag van de eerste week van de hoorzittingen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

De kampen van Lesbos zijn 'Afghanistan in Europa'. Een reisverslag

De wantoestanden in de kampen voor vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos zijn geen recent fenomeen. Toch kwamen ze pas recent terug in de mediabelangstelling. Peter Peene uit Langemark ging een week ter plaatse om als vrijwilliger te helpen voor de ngo Because We Carry. Dit is een redactionele samenvatting van zijn relaas, een verhaal van solidariteit en medeleven.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium