Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Klimaatjongeren zijn soms beter geïnformeerd dan beleidsmakers

In het klimaatdebat worden jongeren nog te vaak niet serieus genomen. En dat is zonde, want jongeren kunnen constructief tegen klimaatschenen stampen, schrijft VN-jongerenvertegenwoordiger bij de Vlaamse Jeugdraad Simon Sterck.

Lees verder

Digitale nomaden prijzen lokale bewoners uit de vastgoedmarkt

Digitale nomadisme zit in de lift: sinds de covid-19-pandemie kiezen meer dan dubbel zoveel mensen ervoor om vanop afstand te werken in het buitenland. Dat is slecht nieuws voor de lokale bevolking, die steeds meer moeite heeft een betaalbare woning te vinden. Dat onderzocht Dave Cook, PhD-kandidaat in de antropologie aan de UCL.

Lees verder

Het Kwartet, ode aan vier vrouwelijke filosofen, 'die wat van plan zijn'

April is de jaarlijkse maand van de filosofie. Een van de recente ontwikkelingen is de groeiende belangstelling voor vrouwelijke filosofen. Dramaturg en docent theatergeschiedenis, theater en drama Erwin Jans las 'Het Kwartet', een terugblik op leven en werken van Elizabeth Anscombe, Philippa Foot, Mary Midgley en Iris Murdoch, vier Britse filosofen voor wie filosofie bestond uit nadenken over de realiteit van het leven om zo bij te dragen tot een goed en gelukkig bestaan.

Lees verder

'Verrukkelijke verraders', of hoe een glamourkoppel in collaboratie verzandt

Psychiater, kunstenaar en musicus Erik Thys geraakt aan de praat met de vroegere eigenaar van het huis waar hij sinds 1996 in Brussel woont. Dat herenhuis heeft blijkbaar een geschiedenis. Tijdens het interbellum was het een verzameloord van de Belgische elite, waar de eigenaars hun gasten ontvingen met de nodige klasse. Socialisten en bourgeoisie kwamen er over de vloer, maar ook toekomstige nazi's. Een verhaal van twee 'verrukkelijke verraders' in 39 episodes.

Lees verder

Diepzeemijnbouw: bezint eer ge begint

Bedrijven staan te popelen om de oceaanbodem om te ploegen om kostbare ertsen te winnen, maar de weerstand tegen de nieuwe industrie groeit. De diepzee verstoren kan namelijk ernstige en onomkeerbare gevolgen hebben voor mens en planeet, schrijven Daniela Fernandez en Matthew Gianni, medeoprichters van de Deep Sea Conservation Coalition.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Arrestatie Trump

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium