Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Vergeten slachtoffers van mensenhandel Borealis in actie: "There is no time left!"

55 van de slachtoffers van mensenhandel die begin juli op een werf van chemiereus Borealis zijn ontdekt, krijgen intussen de nodige hulp. Maar de 119 andere slachtoffers blijven achter. "Zij hebben geen inkomen en dreigen uit huis te worden gezet", legt advocate Mieke Van Laer van PROGRESS Lawyers Network uit. Tientallen van hen kwamen op dinsdag 7 september samen op het Sint-Jansplein in Antwerpen, en riepen: "Don't forget us, there is no time left. We need help!"

Lees verder

Oxfam: EU moet alle crisisprofiterende bedrijven belasten

Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, stelt voor om een plafond in te voeren voor de inkomsten van bedrijven die elektriciteit produceren met lage kosten en een solidariteitsbijdrage van bedrijven die fossiele brandstoffen gebruiken. De inkomsten uit deze onverwachte winsten zullen naar mensen en bedrijven gaan om hen te helpen met de recente stijging van de energieprijzen en om te investeren in hernieuwbare energiebronnen van eigen bodem. Oxfam EU wil een belasting op de overwinsten van alle bedrijven die van de crisis profiteren.

Lees verder

Studie: betere strategiën in strijd tegen extreem weer nodig

Ondanks beter risicobeheer blijft de impact van overstromingen en droogtes over de hele wereld toenemen, stelt een nieuwe studie in Nature.

Lees verder

“Enorme gemiste kans”: Chilenen verwerpen groene grondwet

De Chileense kiezers hebben een nieuwe grondwet verworpen die de milieurechten aanzienlijk zou hebben uitgebreid en de urgentie van klimaatactie zou hebben erkend. In aanloop naar de stemming liepen de spanningen hoog op, omdat nepnieuws het debat verzuurde.

Lees verder

Proper water is een luxegoed geworden in Syrië

In het door oorlog geteisterde noordoosten van Syrië kunnen veel mensen zich geen schoon water meer veroorloven. Droogte, beschadigde infrastructuur en de stijgende inflatie door de Russische invasie van Oekraïne creëren er een nijpend watertekort.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Energiefactuur

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium