Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Meer dan 50.000 mensen op nieuwe klimaatmars: "Mensen pikken het niet meer. Er is actie nodig. Nu."

Meer dan 50.000 betogers zorgen voor een krachtig signaal aan de vooravond van de Klimaattop in Glasgow: het is tijd voor structurele en solidaire maatregelen. Docwerkers liep namens DeWereldMorgen.be mee met de klimaatmars in Brussel en maakte deze videoreportage.

Lees verder

Wat brengt u hier? Aan tafel voor een boeiend gesprek met Paul Verhaeghe

Een boek gebaseerd op interviews is meestal geen goed idee, zo menen uitgeverijen toch. De uitzondering bevestigt de regel en die uitzondering is 'Wat brengt u hier?'. De Standaard-redacteur Sarah Vankersschaever bundelde tientallen gesprekken met psychotherapeut Paul Verhaeghe. Zij nodigt je uit aan tafel bij de mens achter de boeken, de lezingen, de artikels (en de recensies). Opdracht geslaagd.

Lees verder

Film Fest Gent 2021: Opnieuw filmemoties delen in het donker

“Momenten beleven waar we samen emoties beleven, waar we samen lachen, wenen, ontroerd worden, is belangrijker dan ooit.” Met die quote uit een van de vertoonde films, ‘Why We Fight?’, onderstreept programmadirecteur Wim De Witte zowel het belang als de inzet van Film Fest Gent. Een filmfestival dat van 12 tot 23 oktober terug naar ‘normale’ pre-corona tijden wil zonder begrippen als solidariteit en kritisch bewustzijn los te laten. Een filosofie die perfect te combineren blijkt met plezier en kwaliteit, want het filmprogramma oogt als een van de sterkste van de laatste jaren.

Lees verder

Begrotingsakkoord zet klimaatstappen vooruit, maar regering laat kansen liggen

Twee dagen na de klimaatmars waarop meer dan 50.000 betogers grotere klimaatambitie vragen, presenteert de federale regering vandaag haar begrotingsakkoord. Bond Beter Leefmilieu (BBL) ziet in het akkoord enkele positieve klimaatmaatregelen: een vliegtaks voor korteafstandsvluchten, een inperking van de subsidies voor professionele diesel en een hervorming van de federale heffingen op de elektriciteitsfactuur naar accijnzen. Hoewel de federale overheid hiermee nieuwe stappen zet, blijft de grote omwenteling uit.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Overheden verergeren klimaatcrisis met miljarden exportsteun per jaar

Overheden ondersteunen fossiele projecten met tientallen miljarden euro exportsteun per jaar via hun exportkredietverzekeraars (ekv's). Ook Nederland. Deze publieke instellingen opereren veelal op de achtergrond en verergeren de klimaatcrisis. Daarom lanceren Both ENDS en Milieudefensie samen met 18 maatschappelijke organisaties uit 14 andere landen een unieke website, die pijnlijk blootlegt hoe overheden en hun ekv’s fossiele projecten steunen en daarmee de klimaatdoelstellingen ondermijnen.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium