Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

5 argumenten om Seymour Hersh te geloven over dader Nord Stream

De media hebben geen enkele aandacht gegeven aan de onthulling van VS-onderzoeksjournalist Seymour Hersh, zelfs niet om hem af te kraken. In zijn rapport wijst hij de regering van zijn eigen land aan als saboteur van de gaspijplijnen Nord Stream I en II tussen Rusland en Duitsland. Ik heb vijf argumenten om zijn onderzoek zeer geloofwaardig te noemen.

Lees verder

Een politiek besluit leidt tot een toename van de humanitaire catastrofe in Noord-Syrië

Op maandag 6 februari 2023, in de vroege ochtenduren, trof een aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter Syrië en Turkije, waarbij meer dan 30.000 doden, meer dan 100.000 gewonden en meer dan een miljoen mensen dakloos werden. En de statistieken groeien nog steeds. De Turkse overheid kiest ervoor de getroffen gebieden in Syrië, die deels onder hun gezag staan, afgesloten te houden voor internationale hulp.

Lees verder

'In het spoor van Fanon': eerherstel voor de Haïtiaanse Revolutie

Koen Bogaert gaat 'In het spoor van Fanon' uitgebreid in op de geschiedenis van slavernij en kolonialisme. De hedendaagse strijd voor dekolonisering is niet nieuw, ze is even oud als de kolonisering zelf. Een onderdeel van die geschiedenis dat nog steeds genegeerd wordt in geschiedenisboeken is de Haïtiaanse Revolutie (1791-1804). Geen voetnoot maar een cruciaal onderdeel van de 'Age of Revolution'. Dit is een uittreksel uit het boek.

Lees verder

'Your Luxury our Collapse': Wetenschappers en burgers blokkeren privéjetlounges vanwege klimaatonrechtvaardigheid

"Make Polluters Pay!", roepen wetenschappers en klimaatactivisten die nu de ingang blokkeren van de Aviapartner Executive Lounge en de Luxaviation terminal, exclusieve faciliteiten voor de superrijken die met privéjets van en naar Brussel vliegen. 
Deze geweldloze actie maakt deel uit van een wereldwijde campagne waarin wordt geëist dat degenen die het meest verantwoordelijk zijn voor de klimaatnoodsituatie, stoppen met hun destructieve levensstijl.


Lees verder

ACV, CM en beweging.net: “Gezondheidszorg helemaal regionaliseren? Stop de Slogans!"

De voorzitters van het ACV, CM en beweging.net, Marc Leemans, Luc Van Gorp en Peter Wouters spreken zich in dit gezamenlijk opiniestuk uit tegen een complete regionalisering van de gezondheidszorg. ‘We distantiëren ons van de Vlaams-nationalistische droom van een steeds verdere regionalisering van bevoegdheden die voor sommigen tot de verdamping of het uiteenvallen van België moet leiden.’

Lees verder

Oorlog in Oekraïne: blijft Europa slaapwandelen in de richting van zijn eigen vernietiging?

Heel wat elementen wijzen er op dat dit conflict de voorbode is van een nieuwe, veel grotere oorlog op het Europese continent. De rechterzijde domineert de discussie en bekleedt een bevoorrechte positie in de media. De verdediging van de oorlog wordt gemaakt in naam van de vrede. Dit kan leiden tot een nucleaire Holocaust. Om het tij te keren is een krachtige democratie nodig.

Lees verder

'Wat betekent Brazilië voor Europa?' Een reisverslag

In mei-juni 2022 reisde Luc Vankrunkelsven voor de 25ste maal naar Brazilië, niet voor de toeristische evidenties, maar naar de onbekende Cerrado, die enorme savanne tussen Amazone en de kust. In 'Vernietiging en Herstel – Wat betekent Brazilië voor Europa' toont hij dat Brazilië veel dichterbij is dan we wel denken, o.a. in het Vlaamse stikstofdebat. Veel informatie. Veel stof tot nadenken.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Bakkerij Sint-Pieters-Leeuw verrast door opkomst voor slachtoffers Turkije/Syrie

In de vroege ochtend van 6 februari 2023 vond een zware aardbeving plaats in Turkije. Als Koerdische-Turkse bakkerij in de wijk Negenmanneke in Sint-Pieters-Leeuw staken we meteen de handen uit de mouwen door op een week tijd meer dan 2.000 euro te verzamelen voor de tienduizenden slachtoffers.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium