Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Leersteundecreet is geen oplossing voor inclusief onderwijs

Er gingen mensen teleurgesteld worden. Dat was al voor de invoering van het M-decreet duidelijk. De opvolger, het leersteundecreet, werd zojuist goedgekeurd door de Vlaamse Regering. Het lijkt erop dat alles vrijwel bij het oude blijft, al baart de retoriek van Minister Ben Weyts zorgen.

Lees verder

15 jaar geleden beging een grootmacht een oorlogsmisdaad...

De daders werden nooit ondervraagd, nooit vervolgd. Er kwamen geen verontwaardigde commentaren, geen veroordelingen, geen oproepen tot vervolging. De journalist die de bewijzen uitbracht is de enige die de gevolgen van zijn publicatie draagt: hij wacht op uitlevering... aan de daders.

Lees verder

Ambtenaren, stakeholders van het democratisch debat

Wanneer heeft een ambtenaar recht van spreken, en wanneer moet hij zijn expertise ter beschikking stellen van het publiek debat? Jean-Paul Gailly over het wantrouwen in de openbare dienst.

Lees verder

Vijay Prashad: "Sociale strijd maakt ons mens"

Frank Barat sprak met Vijay Prashad over de betekenis van sociale strijd in de geschiedenis en vandaag. Naast onmiskenbare successen waren er ook mislukkingen, vergissingen, fouten, stappen terug, interne twisten. Prashad legt uit dat dit normaal en 'menselijk' is. Bovendien, deelnemen aan de strijd, zonder garantie op succes, maar mét veel overtuiging is wat ons tot zelfbewuste volwaardige en goede mensen maakt.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

‘Jambon heeft de kloof tussen N-VA en cultuur wat gedicht’

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium