Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

UFO-bezetters vragen UGent-rector en politie KVHV-actie tegen sans papiers niet licht op te vatten

Maandag op 12 juli heeft de extreem rechtse studentenvereniging KVHV tijdens een filmvertoning, georganiseerd door de bezetting aan het UFO, een tegenactie georganiseerd door een spandoek van de bezetting te beplakken met posters. Deze posters bevatten de tekst “Illegaliteit is criminaliteit”, en zijn door het KVHV ook door de rest van Gent verspreid. Tijdens hun actie hebben wij als leden van de bezetting de actie gestopt. De slogan van de posters was in dezelfde stijl als de “niemand is illegaal”-actie, wat duidelijk verband houdt met de wijze waarop migranten zonder papieren door onze politiek worden geportretteerd als criminelen.

Lees verder

Hongerstaking mensen zonder papieren: moeten er eerst doden vallen?

Moeten er eerst doden vallen vooraleer de regering tot besef komt dat het vluchtelingenbeleid moet veranderd worden? Een eenvoudig, maar pijnlijk surrealistisch voorbeeld van hoe het fout loopt.

Lees verder

EU-herstelplannen blijven fossiele brandstoffen subsidiëren

Nu de wereld met schrikwekkende frequentie te maken krijgt met klimaatrampen, liet de Europese Commissie weten dat het wil vermijden dat de fossiele industrie via Covid-herstelfondsen miljardenhulp ontvangt. Toch toont een nieuw onderzoek van Fossil Free Politics en European Network of Corporate Observatories (ENCO) net aan dat dit wel het geval is: in Italië, Frankrijk, Portugal en Spanje gaat maar liefst 8,3 miljard euro van de EU herstelfondsen naar waterstof en hernieuwbare gassen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Honger in de wereld neemt toe: 10% van de wereldbevolking lijdt honger

Maandag 12 juli publiceerden de FAO, de IFAD, de WHO, het WFP en UNICEF hun jaarlijks rapport, ‘The State of Food Security and Nutrition in the World’. Daaruit blijkt dat 10% van de wereldbevolking niet over voldoende, voedzaam en veilig voedsel beschikt. De Coalitie tegen de Honger* roept op tot een radicale verandering van onze voedselsystemen. 

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium