Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Angela Davis in Brussel (Deel 3): “De strijd van de sans papiers is de allerbelangrijkste strijd van onze tijd”

Angela Davis, het boegbeeld van de burgerrechtenbeweging, was eind april in Brussel. In een volle Koninklijk Circus-zaal ging ze in gesprek met jongeren, artiesten en maatschappelijke organisaties over het nieuwe politieke en sociale engagement dat momenteel alle leeftijdsgroepen op alle continenten beweegt. Wij waren er ook en hebben voor deze zomer een reeks van vijf artikels uitgeschreven die elk een apart thema belichten. Dit is deel 3 over sans papiers.

Lees verder

Palestina: werk aan de winkel voor minister van Buitenlandse Zaken Lahbib

De komende weken zal kersvers minister van Buitenlandse Zaken, Hadja Lahbib, beginnen schrijven aan haar beleidsnota. Een uitgelezen kans om een ambitieuzer Belgisch Palestinabeleid in de stelling te brengen.

Lees verder

Een Andere Joodse Stem: "Stop Israëlische Agressie Nu!"

Het is schokkend om de onverschilligheid van de Israëlische regering te zien voor Palestijnse levens en bestaansmiddelen. Deze keer heeft de Israëlische regering niet eens geprobeerd om met een excuus op te komen voor haar gewelddadige aanval op de Gazastrook, waaruit blijkt hoezeer de regering verzekerd is van de stilte van de internationale gemeenschap.

Lees verder

Inheemse kennis en talen cruciaal in strijd tegen klimaatverandering

De uitgebreide kennis van Inheemse volkeren over de natuur, voedselvoorziening, gezondheid, culturele tradities en inheemse talen wordt in de meeste landen ter wereld niet voldoende gewaardeerd en onderbelicht in onderwijs en beleid. Dit moet anders, vindt het Indigenous-Led Education (ILED) Netwerk. Naar aanleiding van de internationale Dag van Inheemse volkeren op 9 augustus roept dit netwerk op tot meer steun voor de overdracht van deze inheemse kennis, die ook een grote rol speelt bij het oplossen van de biodiversiteits- en klimaatcrises.

Lees verder

Kinderen zullen hitte minder aankunnen dan hun ouders

Naarmate de temperatuur wereldwijd stijgt, doen kinderen minder aan lichaamsbeweging. Gemiddeld zijn ze 30 procent minder actief dan hun ouders toen zij jong waren. Dit zal hun hittetolerantie negatief beïnvloeden blijkt uit nieuw onderzoek.

Lees verder

Oxfam ongerust over escalatie van geweld in Gaza

In reactie op de escalatie van geweld in de Gazastrook vandaag, zei Dina Jibril, waarnemend landendirecteur van Oxfam in bezet Palestijns gebied, het volgende.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Hiroshima-Nagasaki 77 jaar later: Herdenking Te Gent!

Vredesoverleg Gent heeft op 7 augustus de nucleaire bombardementen op Hiroshima en Nagasaki herdacht. Deze Japanse steden werden op 6 en 9 augustus 1945 vernietigd door twee kernbommen. Honderdduizenden mensen kwamen daarbij om het leven.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium