Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Septemberverklaring: groeipakket wordt niet geïndexeerd, mensen in armoede blijven in de kou

CD&V had er een flinke politieke crisis voor over, maar uiteindelijk komt er geen structurele verhoging van het groeipakket, de vroegere kinderbijslag. Ook op andere vlakken blijven gezinnen met kinderen en mensen in armoede op hun honger zitten.

Lees verder

Energiecrisis: de Europese Centrale Bank pleit voor een rijkentaks. Waar wacht België op?

In een opmerkelijk interview pleit een topman van de Europese Centrale Bank voor een rijkentaks om de energiecrisis aan te pakken. Dat zelfs al zo’n gevestigd instituut oproept om de rijken te belasten toon aan hoe ernstig de crisis is waar we voor staan.

Lees verder

NewB lanceert oproep om ethische, duurzame bank te steunen

Het is tijdens de pandemie wat stil geweest in de media over de nieuwe ethische bank NewB. Dit nieuwe initiatief heeft nochtans allesbehalve stilgezeten. NewB lanceert een oproep voor steun van klanten, coöperanten en sympathisanten om zijn verdere ontwikkeling te financieren.

Lees verder

Taiwan: naar een Oekraïne in Azië?

Nancy Pelosi, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden van de VS, bracht onlangs een zeer omtreden bezoek aan Taiwan. Een paar dagen geleden was het de beurt aan voormalig minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo. Waarom provoceert de VS met deze bezoeken? Achtergrond door Saïd Bouamama.

Lees verder

Film Fest Gent 2022: Toveren met licht en veerkracht

Na twee door de pandemie getekende edities schakelt Film Fest Gent opnieuw naar ‘normaal’. Dat betekent zorgeloos films kiezen uit een ruim en divers aanbod én genieten van ontmoetingen met filmmakers en -fans, van 11-22 oktober. Alhoewel, ‘zorgeloos’, de toestand van de wereld en het klimaat werd er niet beter op. Dat weerspiegelt zich ook in de festivalprogrammatie.

Lees verder

Narcokapitalisme, over pillen en politiek

De in Antwerpen geboren Franstalige essayist Laurent de Sutter heeft al een slordige twintig boeken op zijn naam staan, de meeste intussen wereldwijd vertaald. Nu er voor het eerst een Nederlandse vertaling van hem verscheen, was het meteen raak, want zijn 'Narcokapitalisme' is al aan een tweede druk toe. Lieven De Cauter las het en schreef er dit 'signalement' over.

Lees verder

Veilige abortus makkelijk toegankelijk in ons land? Ja, behalve als je geen papieren hebt

Op de internationale dag voor het recht op abortus (28 september) publiceert Dokters van de Wereld een nota die een confronterend beeld schetst van de obstakels die vrouwen zonder papieren ondervinden bij hun vraag tot vrijwillige zwangerschapsonderbreking.

Lees verder

Steeds minder blauwe meren in een warmere wereld

  De kleur van een meer hangt af van heel wat factoren, waaronder sedimenten en algen. Maar uit het nieuwe...

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Waarom steden het voortouw moeten nemen in de strijd tegen klimaatdestructie

Dit is de zevende voorbereidende tekst voor het Groot Klimaatdebat op vrijdag 30 september 2020 in het Groot Ongelijk, Diestsesteenweg 97, Kessel-Lo waarbij vanaf 20h experten (Serge Degheldere, Tine Hens, Nick Meynen, YvesVandenbosch) in debat gaan met gemeenteraadsleden (milieuschepen David Dessers, Bert Cornillie, Zeger Debyser, Line De Witte).

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium