Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Vlaanderen tussen haakjes

De campagne ‘Vlaamse veerkracht’ wil ons warm maken voor de relance. Maar hoe warm zal Vlaanderen in de toekomst zijn, vraagt Robrecht Vanderbeeken zich af.

Lees verder

Klacht van rechtenstudenten gegrond: Shell-reclames met claim ‘CO2-neutraal’ zijn misleidend

Shell reclames met de claim ‘CO2-neutraal’ zijn misleidend, zo oordeelt de Reclame Code Commissie vandaag in twee zaken tegen de oliegigant. De klachten waren ingediend door rechtenstudenten van de Vrije Universiteit Amsterdam en de bezorgde burger André Kodde. "Wij zijn enorm blij met deze uitspraak. Het bevestigt hoe misleidend claims over CO2-neutraliteit vaak zijn, terwijl die tegenwoordig te pas en te onpas rondgestrooid worden”, zegt Xander de Vries namens de studenten.

Lees verder

Wat de abnormale regenval in Groenland zegt over de toestand van onze planeet

Zeven miljard ton regen. Zo veel water viel er afgelopen maand op drie dagen tijd op Groenland, de hevigste regenval sinds de metingen begonnen in 1950. Het was ook de eerste keer dat er regen viel, en geen sneeuw, op de hoogste piek van Groenland.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Tegengas verontwaardigd over goedkeuring illegale staatssteun voor gascentrales

Burgergroep Tegengas is verrast dat de Europese Unie het subsidiemechanisme voor fossiele gascentrales heeft goedgekeurd. De Belgische energieregulator de CREG concludeerde immers dat de sluiting van de zeven kernreactoren geen gevaar vormt voor de bevooradingszekerheid. Hierdoor voldoet het voorgestelde CRM dus niet aan de Europese voorwaarden om staatssteun te mogen verlenen.

Lees verder

Leuven telt veel duurzame initiatieven maar grote sociale beweging om overheid van koers te doen veranderen ontbreekt

  Hieronder mijn bijdrage tot het debat 'De staat van de revolte' dat ik op donderdag 26 augustus zin Leuven voerde met auteur Nick Meynen. (‘De val van Icarus’, ‘Frontlijnen’ …) Locatie: Hal vijf Kessel Lo Organisatie:...

Lees verder

Dematerialisatie: persoonlijke vertrouwensrelatie blijft hoeksteen van beroep van huisapotheker

De kogel is door de kerk. De dematerialisatie van het voorschrift is de zoveelste stap in de verregaande digitalisering van de gezondheidszorg. Voor wie digitaal on board is, is dit ongetwijfeld niet het einde van deze wereld. Voor digibeten daarentegen is dit de zoveelste confrontatie met een technologie die een impact heeft op hun dagdagelijks leven. Senioren en kwetsbare personen maken een groot deel uit van die populatie en we kunnen het hen niet kwalijk nemen dat ze niet (steeds) op de trein van de digitale (r)evolutie zitten.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium