Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Mattias Desmet in extreemrechtse fuik

Professor klinische psychologie Mattias Desmet was te gast in Info Wars, bij de extreemrechtse complotdenker Alex Jones. De professor gaf geen tegengas toen zijn theorie over totalitarisme toegepast werd op Joe Biden. Wij keken naar Info Wars, om het u te besparen.

Lees verder

Medische wereld eist non-proliferatieverdrag voor fossiele brandstoffen

Meer dan 175 medische organisaties en duizend medische professionals van over heel de wereld pleiten voor een bindend non-proliferatieverdrag om te stoppen met fossiele brandstoffen. Dat is nodig om de volksgezondheid te beschermen, zeggen ze.

Lees verder

Alle moeders wenen dezelfde tranen: twee vrouwen verenigd door de gruwel

Twee vrouwen verenigd door de gruwel. Twee krachtige stemmen over schaamte en pijn. Op het eerste gezicht hebben ze weinig gemeen, Sophie Pirson en Fatima Ezzarhouni. De eerste heeft een dochter die zwaargewond raakte bij de aanslagen van 22 maart 2016 in metrostation Maalbeek, de tweede een zoon die zich bij IS aansloot en vanuit Syrië met aanslagen dreigde. Op een dag ontmoeten ze elkaar op een bijeenkomst die families van geradicaliseerde jongeren rond de tafel brengt met slachtoffers van de aanslagen. Het begin van een onmogelijk geachte vriendschap. Met dank aan uitgeverij EPO publiceren we een fragment uit 'Alle Moeders Wenen Dezelfde Tranen' van Sophie Pirson en Fatima Ezzarhouni.

Lees verder

Israëlische wapenbedrijven slaan winst uit de laatste aanval tegen Gaza

Wapens- en beveiligingsfabrikanten hebben er belang bij dat Gaza verder gebruikt wordt als een speelterrein voor allerlei technologie die Israël wil uittesten op de Palestijnen.

Lees verder

Waarom de oorlog in Oekraïne aan de onderhandelingstafel moet worden beslecht

De succesvolle opmars van het Oekraïense leger in de oostelijke provincie Charkov geeft niet alleen militair een nieuwe wending aan de oorlog. Achter het terugdringen van het ooit almachtige gewaande Russische leger schuilt ook een politiek signaal. Het moet de NAVO-lidstaten ervan overtuigen dat Oekraïne een militaire overwinning kan behalen als het Westen maar de militaire steun en wapenleveringen handhaaft en desgevallend zelfs verder opvoert. Deze militaire optie zal de oorlog doen aanslepen met zware negatieve repercussies.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Het is een oorlog om energie

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium