Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

De Canon van Vlaanderen is geen basis voor interessant geschiedenisonderwijs

De Canon van Vlaanderen bevat boeiende lemma’s. De tekst wil de basis zijn waarmee leerlingen en inburgeraars hun eigen referentiekader kunnen opbouwen. Maar dat doel wordt niet helemaal bereikt. We zien toch vooral een lang lijstje te blokken personen en gebeurtenissen.

Lees verder

75 jaar Nakba en straffeloze Israëlische mensenrechtenschendingen

75 jaar geleden, op 14 mei 1948, riep David Ben-Gurion de Israëlische onafhankelijkheid uit. De nieuwe staat zag het daglicht op de ruïnes van het thuisland van de Palestijnen, dat eerder onder Ottomaanse en vervolgens Britse heerschappij viel.

Lees verder

Politieke uitdagingen 2023 begrijp je beter als je 1923/1933 kent – met deze boeken

Boeken zijn een gezond tegengif tegen de pogingen van extreem-rechts om hun verkrampte herinterpretatie van de geschiedenis op te dringen. Volker Ullrich's '1923 – Het jaar van de afgrond' en Uwe Wittstock's 'Februari 1933 – De winter van de literatuur' horen in elke boekenkast thuis. De geschiedenis herhaalt zich niet, maar ze rijmt wel. Kennis is macht. Die verwerf je met deze boeken.

Lees verder

Oslo heeft ambitieus klimaatdoel gemist: mikken ook andere Europese steden te hoog?

Europese steden hebben het moeilijk om klimaatdoelstellingen vast te leggen die zowel ambitieus als haalbaar zijn. Zo miste Oslo - nochtans een gidsstad op vlak van klimaatbeleid - een belangrijke doelstelling om de uitstoot te halveren tegen 2020, en de Noorse hoofdstad is niet alleen.

Lees verder

Grote meerderheid in Europees Parlement voor verbod op greenwashing

Het Europees Parlement heeft nieuwe wetsvoorstellen goedgekeurd die consumenten beschermen tegen “greenwashing” door bedrijven en tegen de vroegtijdige veroudering van elektronica.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Code Rood plant in juli massale actieweek tegen Engie

Code Rood is terug. De brede coalitie van burgers en actiegroepen, ondersteund door verschillende organisaties, plant een week van massale acties tegen Engie. Van 5 tot en met 9 juli zullen burgerlijk ongehoorzame acties plaatsvinden tegen faciliteiten van het energiebedrijf. De beweging overtreedt opnieuw bewust de wet om haar pleidooi voor een fossielvrije en sociaal rechtvaardige samenleving kracht bij te zetten.

Lees verder

Kind & Gezien: Ouders voor 21e week in Vlaams Parlement voor beter kinderopvangbeleid

Voor de eenentwintigste week op rij zitten onze ouders en solidaire feministen op de publiekstribune in het Vlaams parlement om hen duidelijk te maken dat er echt iets moet veranderen in het kinderopvangbeleid. 

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium