Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

PFOS-vervuiling: dit gaat over het fundamentele recht op een gezond leven

Het schandaal rond de PFOS-vervuiling is nu volop uitgebroken en uitgemond in iets wat steeds meer de trekken begint te krijgen van een politieke crisis. Net daarom is het ook belangrijk om enkele essentiële zaken niet uit het oog te verliezen.

Lees verder

"Dit is apartheid" volgens gewezen ambassadeurs Israël in Zuid-Afrika

Ilan Baruch was ambassadeur voor Israël in Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe. Alon Liel was ambassadeur voor Israël in Zuid-Afrika en directeur-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Beiden noemen zij de situatie in Israël en de bezette gebieden ‘apartheid’. “Het is meer dan ooit duidelijk dat de bezetting niet tijdelijk is en dat er bij de Israëlische regering geen politieke wil bestaat om ze te beëindigen.”

Lees verder

'China pleegt misdrijven tegen de mensheid met draconische onderdrukking van moslims in Xinjiang'

  Misdrijven tegen de mensheid China begaat misdrijven tegen de mensheid met de systematische, door de staat georganiseerde detentie, foltering...

Lees verder

Duidelijkheid nodig over toekomst Oosterweel en aansprakelijkheid vervuiler 3M

Na de snelle politieke ontwikkelingen in het PFOS-dossier afgelopen week, plaatsen recent opgedoken documenten vervuiler 3M en Oosterweel-bouwheer Lantis in een nog kwader daglicht. Vooral de dading tussen 3M en Lantis, die de vervuiler zo goed als buiten schot plaatst, doet de vraag rijzen of de Scheldetunnel in deze omstandigheden nog wel mogelijk is.

Lees verder

Amerikaans onderzoek vindt ook volop PFAS in cosmetica

Schoonheidsproducten bevatten vaak hoge concentraties PFAS, varianten van de stoffen die in Zwijndrecht tot veel bezorgdheid leiden. Dat blijkt uit nieuw onderzoek in de Verenigde Staten.

Lees verder

Huishoudwerk: Leven en werken als ...

Wat zijn de meest voorkomende deelidentiteiten van een huishoudwerker? Ben jij ergens ter wereld actief als huishoudwerker? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk …

Lees verder

Zwoegen op wiskunde is echt wel nuttig

Scholieren die na hun 16e jaar geen wiskunde meer krijgen op school, ontwikkelen een lagere hoeveelheid van een cruciale chemische stof in de hersenen. Dat stofje is belangrijk voor de verdere ontwikkeling van hersenfuncties, hebben Britse onderzoekers ontdekt.

Lees verder

Kernenergie? Nee bedankt!’ (bis)

  VAKS L’histoire se répète. Aan deze uitspraak moest ik denken terwijl ik luisterde naar de online uiteenzetting van Marc...

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Stemt Vlaams Parlement morgen voor kleinere Vlaamse Sociale Bescherming?

Morgen, 16 juni, ligt het wijzigingsdecreet Vlaamse Sociale Bescherming voor in de plenaire van het Vlaams Parlement. Met het decreet wil bevoegd minister van Welzijn Wouter Beke verschillende ingrepen invoeren in de Vlaamse laag van onze sociale bescherming. Het Vlaams ABVV vreest voor een krimpscenario op drie niveaus: in de toegang tot kwalitatieve zorg, in wat mensen krijgen in ruil voor hun bijdrage en in het benodigde budget.

Lees verder

Koelstof: Leuvense milieuactivisten lanceren nieuw online tijdschrift

  In juni 2021 verschijnt de eerste editie van Koelstof, een nieuw tijdschrift voor milieuactivisme. De oprichters van het tijdschrift - jonge milieuactivisten uit het Leuvense - kwamen door hun engagement in diverse klimaat- en...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium