Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Stop het cowboybeleid aan het zwembad

Een spontaan uitje naar het zwembad? In het zwembad van Provinciaal domein Puyenbroeck kan het niet meer. Dankzij het onaanvaardbaar gedrag van enkele amokmakers enkele weken terug trakteerden onze provinciebestuurders ons met een cowboybeleid. Gevolg: het zwembad is beter beveiligd dan een gevangenis.

Lees verder

Twee weken winst van voedselmiljardairs volstaan om hongercrisis in Oost-Afrika volledig te financieren

De voedselinflatie in de Oost-Afrikaanse landen, waar miljoenen mensen in een alarmerende hongercrisis verkeren, is sterk toegenomen. In Ethiopië bedraagt de inflatie maar liefst 44% - bijna vijf keer het wereldgemiddelde. Alleen al in Ethiopië, Kenia en Somalië, waar de ergste droogte in decennia nog wordt verergerd door voedselprijzen die de pan uit rijzen, sterft naar schatting elke 48 seconden een persoon.

Lees verder

Vakbonden tevreden met beperking dagcontracten in interimsector: "Belangrijke doorbraak"

De sociale partners kwamen recent tot een akkoord over het beperken van dagcontracten in de interimsector. Daar is vakbondsfront Interim United (ACV-CSC), ABVV en ACLVB blij mee, aangezien mensen die via dagcontracten tewerkgesteld zijn met veel onzekerheid te maken krijgen. Bij overmatig gebruik van dagcontracten dienen de ondernemingen nu zelf een RSZ-bijdrage te leveren. "Een belangrijke doorbraak van het principe dat de vervuiler betaalt", aldus de vakbonden.

Lees verder

Thaise overheid viseert politieke activisten met door Israëlisch techbedrijf ontwikkelde spyware Pegasus

De Thaise overheid bespioneert tientallen actievoerders die zich uitspreken voor meer democratie met de omstreden spyware Pegasus. Dat stellen drie mensenrechtenorganisaties in een gezamenlijk rapport.  

Lees verder

Hitte leidt ook tot extreme ozonvervuiling

De aanhoudende hitte heeft ook gevolgen voor de luchtkwaliteit. De Europese waakhond waarschuwt voor zeer hoge niveaus van ozonvervuiling.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Waarom ook u zich moet vastlijmen aan een kunstwerk

Klimaatactivist bij Extinction Rebellion Wouter Mouton choqueerde vorige week dinsdag 19 juli velen door zich vast te lijmen aan een topstuk uit de collectie van het Groeningemuseum in Brugge. De politie en brandweer moesten tussenkomen om zijn verkleefde hand los te weken van het veiligheidsglas dat het meesterwerk, het schilderij 'Madonna met Kanunnik Joris van der Paele' van Jan Van Eyck, beschermt. Mouton wou met zijn actie de klimaat- en ecologische crisis in de aandacht brengen.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium