Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Waarom de snelle vaste benoeming het lerarentekort niet zal oplossen, wel in tegendeel

Weyts wil startende leerkrachten sneller benoemen om hen meer werkzekerheid te geven en zo de job van onderwijs aantrekkelijker te...

Lees verder

'Werknemers hebben zich dubbel geplooid en verdienen nu waardering'

Zonder strenge coronaregels had de nieuwe federale regering en de werkgevers wellicht al een grote vakbondsbetoging aan de broek. Oorzaak...

Lees verder

Gunst van de opschorting voor cannabis-vzw Trekt Uw Plant

Vanochtend aanhoorde ik met mijn advocaat het oordeel van het Antwerpse Hof van Beroep in de derde (!) rechtsgang tegen Cannabis Social Club vzw Trekt Uw Plant. De rechters besloten - met een verwijzing naar de honderdjarige verjaardag van de Belgische drugwetgeving vandaag - tot opschorting van straf voor alle 11 beklaagden, die in beroep gingen tegen de celstraffen die ze in eerste aanleg kregen.

Lees verder

“Langer talmen met ambitieus luchtkwaliteitsbeleid is onaanvaardbaar”

Het hof van beroep van Brussel behandelde deze namiddag de zaak rond luchtkwaliteit die Greenpeace tegen de Vlaamse overheid heeft aangespannen. Greenpeace is ervan overtuigd dat ook de rechter van het hof van beroep zal oordelen dat de Vlaamse overheid faalt op het vlak van luchtkwaliteitsbeleid. Een uitspraak wordt verwacht rond 31 maart.

Lees verder

“Vaccinimperialisme” leidt tot onnodig lijden en sterfte

Farmaceutische bedrijven vertragen de komst van betaalbare vaccins tegen covid-19 en zijn daardoor medeverantwoordelijk voor onnodige doden en economische ontwrichting, schrijven economen Anis Chowdhury en Jomo Kwame Sundaram.

Lees verder

Politici, stop de oorlog van Fost Plus tegen milieubeleid

De parlementsleden en ministers moeten meteen maatregelen nemen om een halt toe te roepen aan de uit de hand gelopen invloed van Fost Plus op het beleid over verpakkingsafval. Dat zeggen de milieuorganisaties Recycling Netwerk Benelux en Bond Beter Leefmilieu in reactie op onthullingen over machtsmisbruik en de oorlog van supermarkten, voedingsbedrijven en plasticindustrie tegen wetgeving die de milieuschade van verpakkingen effectief aanpakt.

Lees verder

Online werk is booming, maar wordt vaak slecht betaald

De covid-19-pandemie heeft de transitie naar een digitale economie versneld, maar in veel gevallen wordt online werk slecht betaald en hebben de (flex)werkers nauwelijks rechten. Dat blijkt uit een studie door de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO).

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Directeur Vlaams Apothekers Netwerk roept zorgverleners op te reageren op hun vaccinatie-uitnodiging: “Proficiat, je bent gevaccineerd!”

Hilde Deneyer, directeur van het Vlaams Apothekers Netwerk (VAN), heeft maandag een eerste dosis van het AstraZeneca vaccin gekregen. Dit kwam onverwacht omdat ze deze week initieel nog niet aan de beurt was. Door de afwezigheid van een aantal zorgverleners in de vaccinatiecentra is ze alsnog ingeënt kunnen worden. Hilde wil daarom alle zorgverleners vragen om te reageren op hun uitnodiging voor een vaccinatie. Ze schreef het volgende bericht na haar prik.

Lees verder

#meerdaneennaam: Kunstencentrum Voo?uit zoekt een nieuwe naam

  Alles heeft een naam. Behalve wij, Kunstencentrum Voo?uit. Dat is niet erg, we zijn er nog. Maar toch. Zonder naam geen smoel, geen brieven, geen faam. En dus gaan we op zoek naar een naam. Of beter:...

Lees verder

Dag van de Zorg op 21 maart: "Wij vragen meer dan applaus en een blijk van liefde"

  Nooit werd de nood aan nabijheid, aandacht en kwali-tijd in de zorgsector zo scherp aangevoeld. Nooit hebben we zo sterk ervaren hoe cruciaal zorg voor elk van ons kan worden. Met Hart boven Hard...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium