Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Bezoek Pelosi aan Taiwan is logica van beleid Obama, Trump en Biden

De mainstream kritiek op het bezoek van Nancy Pelosi, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden in de VS, negeert dat dit allesbehalve een eigengereid optreden is. Haar bezoek volgt getrouw het beleid van Democraten en Republikeinen sinds 2012 en daarvoor en haar steunverklaringen voor democratie en mensenrechten hebben – zoals steeds – niets vandoen met de echte motieven achter dit beleid.

Lees verder

Angela Davis in Brussel (Deel 2): “Glazen plafond-feminisme opereert vanuit verkeerd kader”

Angela Davis, het boegbeeld van de burgerrechtenbeweging, was eind april in Brussel. In een volle Koninklijk Circus-zaal ging ze in gesprek met jongeren, artiesten en maatschappelijke organisaties over het nieuwe politieke en sociale engagement dat momenteel alle leeftijdsgroepen op alle continenten beweegt. Wij waren er ook en hebben voor deze zomer een reeks van vijf artikels uitgeschreven die elk een apart thema belichten. Dit is deel 2 over het belang van de strijd van zwarte vrouwen voor iedereen.

Lees verder

Nietsontziende oorlog tegen bendes in El Salvador: eerst oppakken, dan pas vragen stellen

Sinds de regering in El Salvador een oorlog tegen de misdaadbendes begonnen is, zijn al 48.000 mensen opgepakt. Daarbij zijn ook onschuldige burgers, en er zijn al tientallen verdachten gestorven in gevangenschap.

Lees verder

Naar een filosofie van de praxis

Vrijwel gelijktijdig verschijnen er twee nieuwe boeken van Eric Corijn. Deze veelzijdige maatschappijwetenschapper en activist - een combinatie die je niet zo vaak tegenkomt - lijkt op zijn 75 productiever dan ooit. De twee boeken zijn inhoudelijk complementair en vormen eigenlijk een 'two in one', schrijft Walter Lotens in deze boekbespreking van 'Gramsci lezen' van Eric Corijn. Een belangrijk boek.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Voetgangersbeweging herhaalt oproep tot algemene invoering zone 30

Zondag 31 juli maakte De Zondag bekend dat 32 voetgangers vorig jaar overleden binnen de bebouwde kom. Dat zijn er dubbel zoveel als in 2018. De Voetgangersbeweging herhaalt de oproep tot een algemene invoering van een zone 30 binnen de bebouwde kom. Volgens de organisatie is het een absoluut noodzakelijke maatregel om het aantal verkeersdoden binnen de bebouwde kom drastisch terug te dringen.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium