Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Oproep tot syndicale solidariteit voor VRT en VuurWerk

In navolging van de cultuursector schoot het sociaal-culturele middenveld gisteren volop in protestmodus. State of the Arts stak de lont aan, begin december wordt een week van #VuurWerk: tijd om te knallen! Want we moeten nu actie voeren, niet volgend jaar. De Vlaamse regering stemt immers op 19 december over de begroting.

Lees verder

Laten we racisme onze samenleving bepalen?

De brandstichting in een toekomstig asielcentrum in Bilzen kan niet worden beschouwd als een op zichzelf staande gebeurtenis, maar als het gevolg van een meer wereldwijde realiteit: een ongecompliceerd en groeiend racisme dat onze samenleving ondermijnt.

Lees verder

Hoe de OAS staatsgreep Bolivia mee organiseerde

De Organisatie van Amerikaanse Staten was allesbehalve een neutrale waarnemer toen ze als eerste de claim van verkiezingsfraude in Bolivia lanceerde. Daar blijkt niets van te kloppen, maar hun verklaring heeft wel de weg geëffend voor de staatsgreep. Mission accomplished.

Lees verder

Bazen NMBS/Infrabel doen wat van hen verwacht wordt: privatisering trein voorbereiden

Luc Lallemand, topman van Infrabel, beheerder van de spoorinfrastructuur kent “geen beter voorbeeld van verspilling van overheidsgeld” dan de NMBS/Infrabel. Niet gestoord door enige consistentie vraagt hij pro forma wel 99 miljoen extra overheidsgeld per jaar, al weet hij perfect dat hij dat van de huidige sociale inleveringsregeringen nooit zal krijgen. Zijn echte boodschap: privatiseren.

Lees verder

Waarom een bank als NewB broodnodig is

Stel je voor: een 100% duurzame en ethische coöperatieve bank, betrouwbaar en waardengedreven, van burgers, door burgers en voor burgers. Het is het opzet van NewB: een andere vorm van bankieren, weg van de catastrofale mentaliteit en houding van de grootbanken, die met de bankencrisis hebben bewezen dat ze zonder schaamte de volledige economie en maatschappij opofferen en laten opdraaien voor hun blinde winsthonger.

Lees verder

Het pleidooi van topadvocaat Walter Damen voor de cannabisplant, vernieuwend en toch passé!

Woensdag 20 november lijkt een normale doordeweekse dag. Niets doet vermoeden dat in het UFO-gebouw te Gent een wereldpremière staat te gebeuren. De universiteitsaula is omstreeks 19 u aardig volgelopen met studenten die binnen luttele momenten een buitengewone transformatie zullen ondergaan. Als bij toverslag zullen zij hun studentikoze identiteit inruilen voor die van jurylid bij een assisenhof.

Lees verder

XR hongerstaking dag vijf ...

Extinction Rebellion België doet mee met de wereldwijde hongerstaking voor het klimaat van Extinction Rebellion. Een lid van XR België doet mee en eet al 5 dagen op rij niets meer. Dit is haar getuigenis.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Myria jaarverslag mensenhandel en mensensmokkel 2019: Slagkracht voor slachtoffers

Als onafhankelijk nationaal rapporteur voor mensenhandel is Myria verantwoordelijk voor het stimuleren en opvolgen van het beleid ter bestrijding van zowel mensenhandel als mensensmokkel. Vandaag publiceert het zijn openbaar en onafhankelijk jaarverslag. Daarin analyseert Myria, het Federaal Migratiecentrum, de evolutie en de resultaten van de strijd tegen deze twee fenomenen. Met dit verslag gericht aan de regering en het parlement wil het een impuls en steun geven aan de actoren op het terrein. Met de titel Slagkracht voor Slachtoffers ligt de focus in 2019 op informatie voor slachtoffers van mensenhandel en rechtsbijstand.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium