Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Oorlog in Oekraïne: Israël ontkent parallellen tussen hun bezetting en die van Poetin

Zowel Rusland als Israël rechtvaardigen hun invasies onder het mom van “zelfverdediging”. Maar volgens Gideon Levy is dat in beide gevallen niet waar. Er zijn opvallende parallellen tussen beide bezettingen en daar kunnen nuttige lessen uit getrokken worden. Dat schrijft hij in een opgemerkt artikel in Middle East Eye.

Lees verder

ACV-Puls: Cabinepersoneel Ryanair legt werk neer na vergeefse pogingen tot bemiddeling

De christelijke bediendenvakbond ACV-Puls heeft een stakingsaanzegging ingediend namens het cabinepersoneel van vliegtuigmaatschappij Ryanair. Op 22, 23 en 24 april legt het cabinepersoneel op Brussels Airport en Charleroi het werk neer. Ondanks tal van bemiddelingspogingen blijven oplossingen uit voor de eerlijke bescherming van de sociale rechten van het cabinepersoneel.

Lees verder

Moslimgemeenschap Aalst biedt ontbijt aan bewoners WZC Ter Sig

De moslimgemeenschap van Aalst en omgeving bezocht op 15 april het woonzorgcentrum Ter Sig in Wieze, deelgemeente van Lebbeke. “Liefde en zorg, barmhartigheid en verbinding voor en met de medemens van elke geloofsovertuiging is de essentie van de maand Ramadan”, die dit jaar samenvalt met het christelijke Paasfeest.

Lees verder

Politieke bezetting van Dienst Vreemdelingenzaken in Brussel

Op 14 april hebben een vijftigtal actievoerders de Dienst Vreemdelingenzaken bezet om "het beschamend migratiebeleid" aan te klagen. Ze veroordelen het geweld aan de grenzen en het uitsluitingsbeleid dat mensen in ballingschap sorteert. Ongeveer 25 actievoerders werden administratief gearresteerd.

Lees verder

Tussen Oder en Zenne - Twee rivieren, twee grootvaders, twee wereldoorlogen

De Vilvoords-Antwerpse auteur Joseph Pearce schreef Tussen Oder en Zenne, “twee familiekronieken en hun historische bedding” tijdens de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog. “Van nostalgisch-populisme naar racisme en dictatuur, het komt allemaal ter sprake in deze rijke roman die heel veel lezers verdient, van Rijn tot IJzer, van Dnepr tot Narva” volgens Lucas Vanclooster.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Diefstal en geweld lusten we niet

Wist je dat België een van de grootste afzetmarkten is voor Colombiaanse bananen? Het lekkers is cruciaal voor de economie van Colombia. Maar er hangt een vieze smaak aan: bananenbedrijven betaalden jarenlang paramilitairen die boerengemeenschappen van hun grond verdreven.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium