Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Raoul Hedebouw, voorzitter PVDA: "Wij blijven rebels en stellen dit economisch systeem in vraag"

DeWereldMorgen sprak met Raoul Hedebouw, voorzitter van de PVDA-PTB. Hij licht toe hoe hij als voorzitter functioneert en de interne democratische werking van de partij organiseert. Zoals kan worden verwacht ziet hij de sociale crisis als een onweerlegbaar voorbeeld van klassenstrijd, die nog steeds actueel is. In een videoboodschap bij dit interview tekent hij tevens de strategie uit van zijn partij om de verrechtsing in de maatschappij tegen te gaan.

Lees verder

Baanbrekend vonnis: Vlaanderen mag het budget van meer dan tienduizend personen met een handicap niet verminderen

De Vlaamse Regering verminderde in 2021 systematisch de persoonsvolgende budgetten voor personen met een handicap, de zogenaamde actualisering. Volgens de arbeidsrechtbank van Kortrijk is dit in strijd met het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens en de Grondwet. Dit vonnis is een belangrijk precedent voor iedereen die hier het slachtoffer van is.

Lees verder

COP27: VN-chef waarschuwt voor “de snelweg naar de klimaathel”

Bij het begin van de klimaattop in Egypte heeft VN-secretaris-generaal Antonio Guterres de wereldleiders toegesproken. Volgens hem voeren we de strijd van ons leven en zijn we die aan het verliezen. De tijd dringt.

Lees verder

“Europese tuin” en “Afrikaanse jungle”: straf staaltje kolonialisme van hoge EU vertegenwoordiger

De EU-hoge vertegenwoordiger voor het Buitenlands beleid, de Spaanse socialist Joseph Borell, werkte zich in de kijker door in een toespraak voor de Europese diplomatieke academie in Brugge deze oktober uit te pakken met een nauwelijks verholen terugkeer naar de koloniale thesis van de "beschavingsmissie" van het Westen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Waterwet bedreigt recht op water in El Salvador

Drinkbaar water en waterzuivering zijn goed voor mens en milieu. Maar in El Salvador zorgt de concrete uitvoering voor méér sociaal onrecht. Rodolfo Calles van het Foro Nacional de Salud vertelt ons er meer over.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium