Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

WK-voetbal 2022: kritieken op Qatar zijn eenzijdig, hypocriet en tikkeltje koloniaal

Bij het begin van het voetbaltoernooi was er heel wat kritiek op gastland Qatar in verband met de werkomstandigheden bij de opbouw en omwille van LGTBI-rechten. Mensen uit het Zuiden vinden deze kritieken hypocriet en eenzijdig. De woede daarover heeft bij heel wat supporters ter plaatse een gevoel van regionale eenheid en solidariteit gevoed.

Lees verder

"Er is nog steeds die andere oorlog in Oost-Congo. België kan er een belangrijke vredesrol spelen"

Pascal Mukaruga, directeur van de Congolese ngo Africa Reconciled, in Goma, hoofdstad van de provincie Noord-Kivu, bezocht Brussel om te pleiten voor medewerking van België aan vredesonderhandelingen en aan de voorbereiding van de verkiezingen in december 2023.

Lees verder

#10: Niet straf, maar herstel, is het antwoord

Gevangenissen zijn overbevolkt en ze worden te vaak een grootschalige strafindustrie in plaats van huizen van kleinschalig herstel. Dat stelt Hans Claus, 'directeur van de gedetineerden in Oudenaarde', zoals hij zelf zegt. Vanuit de overtuiging dat de mens een samenwerkend wezen is, legt hij niet alleen de klemtoon op persoonlijke verantwoordelijkheid, maar ook op de mogelijkheden die mensen krijgen.

Lees verder

Doe De Switch: Raoul Hedebouw geeft oplossingen voor de grote maatschappelijke uitdagingen

Doe de switch, het nieuwe boek van PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw, ademt een diep respect voor de mens en zijn omgeving.

Lees verder

Advocaat mensenrechten Colombia: "President Petro kan einde brengen aan geweld in dit prachtige land"

Luis Guillermo Pérez Casas was voorzitter van de Nationale Verkiezingscommissie in Colombia tijdens de verkiezingen die door Gustavo Petro werden gewonnen, de eerste president sinds de onafhankelijkheid met een sociaal programma voor de bevolking. Tot 2010 was hij politiek vluchteling in België. In dit gesprek bespreekt hij de enorme uitdagingen en de ambitieuze plannen van de president om vrede en welvaart te brengen naar zijn 'hermosa Colombia'.

Lees verder

Fatih De Vos op Nie Pleuje voor haat en racisme

Op donderdag 1 december sprak Filip Dewinter op uitnodiging van KVHV aan de UGent over zijn boek Omvolking. Dezelfde avond vond in een volle VIERNULVIER het evenement Nie pleuje voor haat en racisme plaats. Wij publiceren de toespraken van de sprekers. Vandaag de poëtische bijdrage van Fatih De Vos.

Lees verder

Zuurstof op zaterdag: nieuwe samenwerking in medialand

De Wereld Morgen zet zijn schouders onder de nieuwsbrief Zuurstof op Zaterdag. Lees nu elke zaterdag een gevarieerde nieuwsbrief van 7 onafhankelijke mediaorganisaties. Wat komt er aan bod? Actualiteit, wetenschap, cultuur, analyse, onderzoeksjournalistieke, kamperen en wandelen en maatschappijkritiek.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

"Zan, Zendegi, Azadi": De kinderen uit Baloechistan, Khuzestan en Koerdistan: extra kwetsbaar – Deel II

Dit artikel is grotendeels gebaseerd op de vertaling en de bewerking van het reportage “In de naam van de Regenboog God: Kinderslachtoffers tijdens de protesten in Iran” van Radio Farda gemaakt door Fereshteh Ghazi. In...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium