Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

We Are One: samen nee zeggen tegen de afbraakpolitiek

Het boek We Are One gaat niet over voetbal, maar waarschuwt ons voor de coup die Vlaams-nationalisten willen plegen: de splitsing van onze sociale zekerheid en het uitkleden van onze sociale rechten. En daar worden de Vlamingen het grootste slachtoffer van, want ze zitten nadien ook nog eens opgezadeld met een rechts 'zelfbestuur'. Hoog tijd dat de vakbonden hun leden wakker schudden!

Lees verder

"De loonnormwet verplettert onze lonen": Waarom de loonnormwet volgens ABVV vandaag absoluut moet wijzigen

De socialistische vakbond ABVV houdt vandaag een nationale betoging en een staking bij het openbaar vervoer. Ze zijn gekant tegen de beperkte loonstijgingsmarge van 0,4 procent die de huidige regering heeft beslist. Ze vragen om een aanpassing van de loonnormwet aan de realiteit op de werkvloer.

Lees verder

VN-rapport: Syrië is nog te onveilig om vluchtelingen terug te sturen

Tien jaar na de start van de burgeroorlog in Syrië is er nog steeds sprake van geweld en oorlogsmisdaden door de verschillende strijdende partijen. Dit maakte het land niet veilig genoeg om Syrische vluchtelingen terug te zenden.

Lees verder

WWF: Intensieve bosbouw in Ardennen mee oorzaak van overstromingen

De overstromingen in Wallonië zijn verergerd door het gebrek aan natuurlijke bossen op de hoger gelegen gebieden, zeggen experten van het Wereldnatuurfonds. De drainage van de grootschalige bossenplantages leidde de regen razendsnel naar de lagergelegen rivieren.

Lees verder

“Verloren decennium” dreigt voor ontwikkelingslanden door ongelijk coronaherstel

De pandemie geeft armere landen economisch veel harder getroffen dan welvarende landen, blijkt uit een nieuw VN-rapport. Bovendien kruipen die landen ook veel moeilijker uit het dal, ook door de ongelijke verdeling van vaccins.

Lees verder

Failliete nationale banken drijven jonge Libanezen naar cryptomunten

Libanon sluit aan bij het rijtje landen die een run laten zien op cryptovaluta, aangestuurd door een diepe economische crisis. Jonge Libanezen sturen deze cryptorevolutie aan.

Lees verder

Gat in ozonlaag opvallend groot dit jaar

Het gat in de ozonlaag is dit jaar “groter dan normaal” en groeit snel. Het is het tweede jaar op rij dat het gat in de beschermde laag rond de aarde erg uitgesproken is.

Lees verder

Antwerps parket wil 350 klachten Recht op Lucht-actie seponeren: actiegroep bereidt volgende juridische stappen voor

Een dag nadat de wereldgezondheidsorganisatie haar normen verstrengde omdat luchtvervuiling nog slechter is voor onze gezondheid dan tot nu gedacht, kreeg een delegatie van de actiegroep “Recht op Lucht” te horen dat het Antwerps parket geen gevolg wil geven aan de klacht die ze voor de zomer indienden. De actiegroep werkt met hun juridisch team aan de volgende stappen. “Die komen er zeker”, klinkt het vastberaden.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Geen nieuwe besparingen bij het spoor!

Reizigersverenigingen Navetteurs.be en TreinTramBus en consumentenorganisatie Test Aankoop veroordelen eensgezind de nieuwe besparingen die de federale meerderheid aan Infrabel oplegt. Deze besparingen bedragen 94 miljoen euro tussen nu en 2024.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium