Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

"Desmet claimt geen complotdenker te zijn, maar bewering dat wetenschappers angstboodschap aan bevolking opdringen komt dicht in buurt"

Het interview op De Wereld Morgen met Mattias Desmet deed ons serieus de wenkbrauwen fronsen, en niet alleen vanwege de insinuaties over "totalitaire trekken". Desmet herhaalt daar een aantal fantasieën die de ronde doen bij complotdenkers, en waar geen enkele wetenschappelijke basis voor is. Meer nog, zijn beschuldigingen impliceren grootschalige fraude met overlijdensaktes, en een internationaal falen van wetenschappers om hun eigen vakgebied correct toe te passen.

Lees verder

Wist je dat COVID-19 het kapitalisme in zijn hemd zet?

In deze rubriek brengt veellezer Marc Vandepitte markante feiten, cijfers of quotes van over heel de wereld die in de andere media weinig of geen aandacht kregen, maar zeker het vermelden waard zijn om de chaotische wereld van vandaag te begrijpen.

Lees verder

Open brief van een directeur aan minister Weyts

  Beste mijnheer Weyts, U wil graag directeurs helpen. We lazen het vrijdag in de kranten. Dat is sympathiek van...

Lees verder

Israël maskeert kolonisatie bezet Oost-Jeruzalem als 'ruimtelijke ordening'

De regering van Israël versnelt de kolonisatie van bezet Palestijns Oost-Jeruzalem die in 1980 werd begonnen na de eenzijdige annexatie in weerwil van zijn bijzondere VN-statuut. Het East Jerusalem City Center Plan #101-04 van het stadsbestuur wil onder het mom van ruimtelijke ordening in het “stadscentrum” een nieuwe demografische meerderheid creëren door het vestigen van exclusieve koloniale nederzettingen in dit stadsdeel.

Lees verder

Vaccinstrategie: wat met de mensen zonder papieren in ons land?

Een beleid rond volksgezondheid is alleen doeltreffend als het rekening houdt met alle mensen op het grondgebied. Sinds het begin van de pandemie werden mensen zonder papieren te vaak vergeten bij de corona-aanpak.

Lees verder

Wordt ergste massamoord in geschiedenis van Colombia terug werkelijkheid?

Terwijl alle aandacht van de grote media gaat naar schendingen van de mensenrechten (echte en beweerde) in Venezuela wordt in de echte wereld daarbuiten buurland Colombia al zestig jaar geteisterd door terreur van privé-milities, gefinancierd door grootgrondbezitters, multinationals en drugshandelaars, die er hun postfeodale orde in stand willen houden. Sinds het vredesakkoord met de FARC-guerrilla drijven die hun meedogenloze terreur in het binnenland nog meer op met nieuwe slachtpartijen.

Lees verder

Westelijke Sahara: terwijl Trump het recht met de voeten trad, keek de EU de andere kant op

De Franse hoge magistraat Ghislain Poissonnier, eminente specialist in internationaal recht, is verontwaardigd omdat de “verdedigers van de mensenrechten” in Brussel niet eens de wenkbrauwen hebben gefronst bij een van de laatste machtsgrepen van uittredend president Trump, die in de laatste dagen van zijn presidentschap de annexatie van de Westelijke Sahara heeft erkend, tegen het internationaal recht in.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Vlaanderen moet streng zijn voor nieuwe gascentrales

Nu de kernuitstap nakend is, leggen energiebedrijven een voor een concrete plannen voor gascentrales op tafel. Vaak gaat het om enorm grote, weinig flexibele installaties. Hoewel de kernuitstap een federale beslissing is, komen de vergunningsaanvragen voor de gascentrales nu op het bord van Vlaanderen. Dat moet nu strenge voorwaarden opleggen. Anders riskeren we ons vast te klikken aan fossiele mastodonten die een verduurzaming van het energiesysteem in de weg staan.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium