Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Martin Willems (ACV United Freelancers): “Uber en Deliveroo willen van Europese richtlijn lege doos maken”

Uber stoort zich niet aan bestaande wetten op taxivervoer als het een nieuwe markt intrekt. De Uber Files, uitgebracht door het International Consortium of Investigative Journalists, toont hoe ver het bedrijf ging in het tegenwerken van justitie en het lobbyen van politici. ACV Transcom en ACV United Freelancers noemen het dossier een wake-upcall.

Lees verder

Apache wint Prijs voor de Democratie: “Vlaams Belang blijft een gevaar”

Of we niet het hele artikel willen ophangen aan ‘dat filmpje’. “Iedereen begint altijd over dat filmpje. Om ons complimenten te geven, of om ons te pesten. Altijd weer dat filmpje. Apache is zoveel meer dan dat filmpje.” Zo is dat. We waren naar Borgerhout gekomen om Karl van den Broeck en Apache te feliciteren met de Prijs voor de Democratie, en met 13 jaar onderzoeksjournalistiek om van te genieten. Om te praten over het succes van ‘geen businessmodel’. Om te spreken over extreem rechts. We hadden ook een paar vragen over een filmpje.

Lees verder

ABVV en ACV over het pensioenakkoord: "Een hervorming die geen rekening houdt met de werkvloer"

In de nacht van maandag 18 juli op dinsdag 19 juli bereikte het kernkabinet een akkoord over de pensioenhervorming, zo laten vakbonden ABVV en ACV weten in een persbericht. “Op basis van wat we tot hiertoe weten, houdt deze hervorming weinig rekening met de realiteit van de werknemers.” Een andere vaststelling die het ABVV maakt: de toegangsvoorwaarden tot het minimumpensioen worden eerder gebruikt om het budgettaire plaatje te laten kloppen, dan echt rekening te houden met de noden.

Lees verder

Belgisch Netwerk Armoedebestrijding: "Mensen uit armoede halen is een investering voor de samenleving in zijn geheel"

Op vrijdag 15 juli keurde de federale regering het vierde Federaal Plan voor de Strijd tegen Armoede en Ongelijkheid goed. Dit plan komt geen dag te vroeg. 19,3% van onze bevolking (meer dan 2 miljoen mensen in absolute cijfers!)[1] leeft in armoede of in sociale uitsluiting. Het Belgisch Netwerk Armoedebestrijding (BAPN) verwelkomt dit broodnodig initiatief. Na een lange periode van crisisbeleid komen structurele maatregelen die de onderliggende oorzaken van armoede aanpakken op de voorgrond te staan.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

20 jaar werken

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium