Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Conner en 'de stem van het volk'

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau lanceerde op 23 oktober 2021 in Mechelen 'The Big Shift'. “Doel is de leden en niet-leden input te geven voor de krachtlijnen van het partijprogramma en een dam op te werpen tegen extreem-rechts”. In zijn boek 'Vooruit!' (2021) boog Ico Maly zich over de vraag op welke manier Conner Rousseau de sociaaldemocratie nieuw leven inblaast. Een fragment.

Lees verder

Ngo’s dagvaarden Vlaamse wapenexport naar Turkije

De ngo’s Vredesactie en CNAPD, ondersteund door Amnesty International in België dienen vandaag een dagvaarding in tegen de Vlaamse regering. De Vlaamse regering weigert de onrechtstreekse export van wapens naar Turkije te staken, ondanks schendingen van het VN-wapenembargo door de Turkse luchtmacht. “Als de Vlaamse regering haar eigen exportregelgeving niet naleeft, hebben we geen andere keus dan naar de rechtbank te stappen”, aldus de organisaties.

Lees verder

Vrouwen, verzet en apartheid: "Vrouwen van cruciaal belang om systeem omver te werpen"

  Ik zat rustig aan mijn loket te lezen in het station van Antwerpen-Centraal, toen een reiziger naar mij toekwam....

Lees verder

Steeds meer banen in schone energie, ondanks corona

Ondanks de economische klap van de coronapandemie is de werkgelegenheid in de hernieuwbare energie vorig jaar opnieuw sterk gegroeid. De sector doet het daarmee beter dan de fossiele industrie.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Proces Deliveroo: Eindpunt van schijnzelfstandigheid?

Bijna twee jaar nadat de zaak door de arbeidsauditeur werd ingeleid voor de rechtbank, zal het dossier tegen Deliveroo op donderdag 28 oktober 2021 gepleit worden. Het auditoraat startte de gerechtelijke procedure om de wantoestanden, op arbeidsrechtelijk vlak, bij Deliveroo een halt toe te roepen.

Lees verder

Postbusbedrijven blijven geliefkoosd instrument om sociale dumping te organiseren

Ondanks een Europees verbod blijven Belgische transporteurs frauderen via postbusbedrijven. Dat is de vaststelling die BTB-ABVV opnieuw maakte in het 5de zwartboek sociale dumping. We constateren ook dat, ondanks de oprichting van een Europees controleagentschap ELA, de Belgische overheid nog steeds geen extra inspecteurs inzet om de transportsector te controleren. Integendeel. Een derde conclusie is dat de FOD Mobiliteit, ondanks het Mobility Package, nalaat om een accurate en geüpdate boetecatalogus op te maken, laat staan de vergunning van frauderende transportbedrijven in te trekken.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium