Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Poetin is niet gek

Toen Vladimir Poetin in augustus 1999 door president Boris Jeltsin werd benoemd tot eerste minister noemde VRT-journalist Johan Depoortere hem nog een onopvallende "grijze kantoormus die hetzelfde lot als zijn voorgangers zou ondergaan" met een zeer korte loopbaan aan de top. Dat was een zware misrekening. Amateur-psychologe Lien Verpoest noemt Poetin een gek. Een handige manier om het niet over medeverantwoordelijkheid te hebben, volgens Johan Depoortere.

Lees verder

VRT overzicht oorlogsmisdaden past principes oorlogspropaganda toe

De openbare omroep VRT geeft een overzicht van vorige oorlogsmisdaden sinds 1945 en stelt de vraag of Boetsja die lijst zal vervoegen, met de vermelding tussen haakjes (vermoedelijk). De selectie is volgens eigen zeggen van de VRT-redactie onvolledig. Die onvolledigheid is echter meer, ze is selectief onvolledig in een bepaalde richting. Een analyse.

Lees verder

Belgische overheden opnieuw naar rechter voor klimaatbeleid

Het Brusselse hof van beroep heeft beslist om de Klimaatzaak met voorrang te behandelen. De Belgische Staat moet zich in september volgend jaar, sneller dan verwacht, opnieuw voor de rechter verantwoorden.

Lees verder

Kinderopvang, er wordt veel geroepen

  Ze roepen er is te weinig geld en iedereen roept er is te weinig geld. Ze roepen 1 kindbegeleider...

Lees verder

Vuilste vliegmaatschappijen in EU kregen voor honderden miljoenen aan uitstootrechten gratis

De tien meest vervuilende luchtvaartmaatschappijen in Europa ontvingen vorig jaar voor 683 miljoen euro aan gratis uitstootrechten. Dat blijkt uit openbaar beschikbare gegevens, geanalyseerd door mobiliteitsdenktank Transport & Environment.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

In Berchem staat een eigenzinnig filosofiehuis

‘Het zoekend Hert, The searching deer, is een intiem en onafhankelijk filosofiehuis in het zuiden van Antwerpen, waar denkende enkelingen al sinds 2009 terechtkunnen voor zingevende ontmoetingen of nieuwe publicaties op papier, internet of film.’ Zo stelt Het zoekend Hert zichzelf voor en daarachter schuilt meer dan waarschijnlijk de pen van initiatiefnemer Eddy Strauven, filosoof en redacteur, die ook de filosofische producties en de promotionele coördinatie verzorgt.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium