Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

WK voetbal in Qatar: wat de mainstream media niet vertellen

Naar aanleiding van het WK is er veel te doen over de verschrikkelijke werkomstandigheden van de arbeidsmigranten en de kwestie van de holebi’s in Qatar. Hoe gênant en belangrijk deze twee kwesties ook zijn, het is de moeite waard om na te gaan wat de mainstream media niet zeggen over deze rijke Golfstaat: het totale gebrek aan democratie, de rol in de klimaatopwarming, de steun aan terreurgroepen en de wapenleveringen van het Westen aan dat land.

Lees verder

Het is niet de emancipatiestrijd die onze cultuur bedreigt

De trend lijkt gezet, extreemrechts blijft stijgen in de peilingen en in het publieke debat verscherpen de tegenstellingen. Bruggenbouwers en progressieven kijken het vaak met lede ogen aan, verlamd door een gevoel van machteloosheid. Polarisering wordt daarbij aangeklaagd en vergruisd zonder dat er wordt rekening gehouden met de machtsverhoudingen en de maatschappelijke posities van de tegenpolen in die polarisering.

Lees verder

Wat te denken van de voorbije G20-top? Een visie vanuit het Zuiden

De G20 die doorging op 15 en 16 november in Indonesië was teleurstellend, maar toont tezelfdertijd dat de Westerse landen hun wil niet langer kunnen opdringen aan de rest van de wereld. Opvallend was de ontmoeting tussen Xi en Biden en de slotverklaring over de oorlog in Oekraïne.

Lees verder

Transportbond BTB na het akkoord met Uber: “Onze impact is nog niet groot, maar ze groeit”

Opvallend nieuws eind oktober in de wereld van de platformeconomie. De socialistische transportvakbond BTB sluit een akkoord met platformmultinational Uber. Voortaan erkent Uber BTB als vakbond, en zullen bedrijf en vakbond de krachten bundelen om de werkomstandigheden van de Uber-chauffeurs en koeriers te verbeteren. De overeenkomst volgt op een eerder akkoord tussen Uber en de International Transport Workers Federation (ITF), waar BTB deel van uitmaakt.

Lees verder

Minder politie? Aflevering 3: Ontmenselijking

Jade gaat in gesprek met Alexis Deswaef, advocaat van de familie van de overleden Lamine Bangoura. Die stierf tijdens een uithuiszetting door de politie. Moest Lamine echt sterven voor een huurachterstand van 1.600 euro?

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

‘Bloed stroomt uit Wintercircus’: groep bezorgde Gentenaren strooit rood zand aan ingang WK-studio VRT 

Een groep bezorgde Gentenaren verspreidde zondagochtend 20 november 30 kilo roodgekleurd zand aan de ingangen van het Wintercircus in Gent. "Het lijkt alsof bloed uit het gebouw klotst", zeggen ze. In het Wintercircus trapte de VRT haar uitzendingen rond het WK voetbal af. 

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium