Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

De beklaagdenbank op het proces Mawda is veel te klein

Waarom lang niet alle schuldigen terechtstaan in het proces Mawda.

Lees verder

ULB-academici en Amnesty voeren actie aan Iraanse ambassade voor dr. Ahmadreza Djalali

  Op initiatief van ULB-academici wordt er op maandag 30 november, dinsdag 1 en woensdag 2 december telkens tussen 10u00...

Lees verder

Barack Obama's boek geeft timide inkijk in échte besluitvorming over Palestina en Israël

Jewish Voice for Labour, organisatie van Joodse leden van Labour, verdedigt Jeremy Corbyn tegen de onterechte beschuldiging van 'antisemitisme' wegens zijn standpunt over gelijke Palestijnse rechten. Volgens deze recensie op hun website van zijn boek 'The Promised Land' geeft Barack Obama een zeer bescheiden en misleidende inkijk in de échte beleidsvorming van Washington over Palestina en Israël.

Lees verder

Over ‘aandachtsmachine’ Thierry Baudet

  Treintweet ‘Vanavond zijn twee dierbare vriendinnen ernstig lastig gevallen door 4 Marokkanen in de trein. Aangifte doen is natuurlijk...

Lees verder

Europees Hof geeft groen licht voor klimaatzaak Portugese jongeren

Zes Portugese jongeren krijgen groen licht om hun klimaatzaak te bepleiten bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens. Begin september hadden zij de zaak tegen 33 landen ingediend, waaronder de EU. Ook de Nederlandse milieuorganisatie Milieudefensie wordt binnenkort gehoord door de rechter in de zaak tegen Shell.

Lees verder

Een nieuwe 'Reclaim the Park'-actie

Op zaterdag 28 november 2020 om 13.00 uur heeft een groep Extinction Rebellion-activisten voor de vierde keer een verrassingsactie uitgevoerd in Ter Kamerenbos. Hun doel is om de parking volledig te sluiten zodat deze zijn oorspronkelijke functie terugkrijgt. De beweging wil druk blijven uitoefenen op politieke besluitvormers en bereidt zich voor om de reikwijdte en intensiteit van haar acties te vergroten.

Lees verder

Wat we kunnen leren van de rest van de wereld om de tweede coronagolf en de lange winter door te komen

Wat weten we na tien maanden pandemie? En welke maatregelen hebben we in onze internationale gereedschapskist? Het Westen kan leren van het Oosten en hun succesvolle strategieën overnemen, schrijft Jimmy Whitworth, professor Internationale Volksgezondheid aan de London School of Hygiene & Tropical Medicine. “In Taiwan vielen geen slachtoffers meer sinds mei. Besmette personen worden er twee keer per dag telefonisch opgevolgd.”

Lees verder

De podcast van Klimaatfestival Antwerpen: Climate change for dummies

Filosofen Maïté de Haan en Julia Alegre nodigen in deze nieuwe podcast filosofen, kunstenaars, studenten en tal van andere gasten uit om hun verhaal te delen. In gewone mensentaal wordt de complexiteit van de klimaatproblematiek onder de loep genomen.

Lees verder

Nuluitstoot levert Costa Rica miljarden op

De transitie naar nul uitstoot in Costa Rica levert de economie van het land 41 miljard dollar aan netto voordelen op in de komende dertig jaar. Het gaat onder meer om besparingen in energieverbruik en gezondheidszorg.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

De (W)Armste Week: Een weekend vol Gentse solidariteit

Het Gents solidariteitsfonds voor moeilijke tijden, CirQ VZW en Covitesse6 (De Gentse cultuursector) organiseren een (w)arme week. 

Lees verder

Gebruik van verboden clusterbommen in conflict Armenië-Azerbeidzjan

  Uit het verslag van 2020 van de Cluster Munition Monitor, dat vandaag wordt gepubliceerd, blijkt dat in 2019 nieuwe aanvallen met clusterwapens hebben plaatsgevonden in Syrië. Volgens het verslag zijn nagenoeg alle slachtoffers van...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium