Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Bezoek Pelosi aan Taiwan is logica van beleid Obama, Trump en Biden

De mainstream kritiek op het bezoek van Nancy Pelosi, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden in de VS, negeert dat dit allesbehalve een eigengereid optreden is. Haar bezoek volgt getrouw het beleid van Democraten en Republikeinen sinds 2012 en daarvoor en haar steunverklaringen voor democratie en mensenrechten hebben – zoals steeds – niets vandoen met de echte motieven achter dit beleid.

Lees verder

De gevaarlijke provocatie van Nancy Pelosi

Pelosi omschrijft haar tumultueus bezoek aan Taiwan als “een etappe in de strijd voor democratie”. In werkelijkheid is het een stap naar de afscheuring van Taiwan. Tekst en uitleg door Chinakenner Peter Franssen.

Lees verder

Zelfs ons regenwater zit vol PFAS

Het is een beruchte chemische stof en het valt met bakken uit de lucht. Wetenschappers uit Zweden en Zwitserland hebben ontdekt dat ook ons regenwater vol PFAS zit. Zelfs de sneeuw in Antarctica ontsnapt niet aan de “forever chemicals”.

Lees verder

Londens reclameverbod voor junkfood vermijdt 100.000 gevallen van obesitas

Een verbod op reclame voor junkfood in op het openbaar vervoer in Londen heeft bijna 100.000 gevallen van obesitas vermeden, hebben Britse onderzoekers berekend. Dat bespaart de Britse gezondheidszorg meer dan 200 miljoen pond.

Lees verder

Met of zonder fossiele brandstoffen: Sri Lanka zit in de problemen

Sri Lanka zit in diepe crisis. De afhankelijkheid van fossiele brandstoffen heeft het land tot aan het faillissement gebracht, maar geld om over te schakelen op duurzame energie is er niet. “Er is hier zon en wind genoeg, maar corruptie zet een rem op alles”, zegt Lien Wysmans die een backpackershotel aan de oostkust uitbaat.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Pissing away our future

Geen recordtemperaturen vandaag in Brussel maar toch steeg het kwik weer ruim boven de 30 graden uit. Op zich niet uitzonderlijk maar het was alvast aanleiding voor klimaatgroepering Extinction Rebellion om zich weer in de kijker te spelen met een ongewone actie.

Lees verder

Oppervlakte bos per wereldburger met 60 procent gedaald

In de afgelopen zestig jaar is de oppervlakte aan bos per wereldburger met 60 procent verminderd. Dat blijkt uit Japans onderzoek.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium