Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Afgeschafte NMBS-loketten zijn voorbode van wat Groen/Ecolo te wachten staat na corona

Een tijdelijk voordeel van de pandemie is dat de federale regering De Croo goed samenhangt en disputen binnenskamers houdt. Grotendeels, MR-voorzitter Bouchez doet wel schamele pogingen om zich te profileren, voorlopig zonder enig succes. De afschaffing van loketten in 44 stations is een voorbode van wat deze regering van plan is post-corona, investeren in het openbaar vervoer hoort daar niet bij. De groenen dreigen tijdens hun tweede regeringsdeelname opnieuw hun eigen nederlaag voor te bereiden.

Lees verder

Chomsky en Prashad roepen op tot tribunaal voor misdaden tegen de mensheid door regeringen tijdens COVID-pandemie

Noam Chomsky en Vijay Prashad lanceren een oproep voor een internationaal tribunaal over misdaden tegen de mensheid tijdens de Covid-pandemie door de regering van Braziliaans president Jair Bolsonaro, maar richten hun pijlen ook op de regeringen in de VS, Groot-Brittannië en India. Aanleiding is een schandaal met zeer dramatische gevolgen in de Braziliaanse stad Manaus.

Lees verder

Ramin Bahrani’s ‘The White Tiger’: Woede in de neoliberale jungle

Met de levendige filmparabel ‘The White Tiger’ sluit de Iraans-Amerikaanse onafhankelijke filmmaker Ramin Bahrani aan bij zijn eerdere authenticiteit uitademende sociaal-realistische studies van de machtsverhoudingen in de neoliberale jungle zoals ‘Man Push Cart’, ‘Chop Shop’, ‘Goodbye Solo’ en ’99 Homes’. Bahrani’s adaptatie van Aravind Adiga’s met de Booker Prize bekroonde rond een jonge Indische opportunist draaiende rags-to-riches verhaal is een scherp en grimmig antwoord op Danny Boyle’s feelgood sprookje ‘Slumdog Millionaire’ en Garth Davis’ zeemzoete ‘Lion’. Een parabel tjokvol humor en woede.

Lees verder

Manifestanten verzamelen in Gent in solidariteit met Lamine Bangoura

Donderdag 4 februari om 14u moet het Hof van Beroep in Gent zich buigen over de buitenvervolgingstelling van de politieagenten die betrokken zijn bij de dood van Lamine Bangoura. Een vijftigtal manifestanten komt bijeen op De Kouter om gerechtigheid te vragen voor zijn dood en hun solidariteit te tonen met Lamine Bangoura en zijn familie. 

Lees verder

'Cannabis. De plant, het medicijn, de drug'

Met 'Cannabis. De plant, het medicijn, de drug' schreef Karel Michiels een boek dat iedere cannabisliefhebber, of de nieuw geïnteresseerde, in zijn boekenkast hoort te hebben.

Lees verder

Antwerpse kunstenaars ontwerpen stickers tegen INEOS Project One

Zeven Antwerpse kunstenaars hebben een stickercampagne georganiseerd om te protesteren tegen de komst van de nieuwe plasticfabriek INEOS Project One in de Antwerpse haven.

Lees verder

Nieuw onderzoek 11.11.11 trekt aan alarmbel over situatie in Libanon

De situatie in Libanon loopt verder uit de hand. Sinds 14 januari 2021 is er een draconische COVID-19 lockdown van kracht, die bovenop de reeds bestaande economische, financiële en politieke crisis in Libanon komt. Woedende betogers trekken de straat op, terwijl spanningen tussen Libanezen en Syrische vluchtelingen steeds meer toenemen. Nieuw onderzoek van het project “Refugee Protection Watch”, waar 11.11.11 deel van uitmaakt, brengt de situatie in kaart en roept op tot Belgische en Europese actie om erger te voorkomen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Pesten terugdringen? Samen moet het lukken!

  Laat ons met goed nieuws beginnen: de jongste 8 jaren dalen de pestcijfers in Vlaanderen. Werd tien jaar geleden nog een kwart van de Vlaamse 10- tot en met 18-jarigen gepest, dan gaat het...

Lees verder

Twee op drie Belgen wil een verbod op killer robots

Uit een nieuwe internationale opiniepeiling uitgevoerd in december 2020 blijkt dat de steun voor een internationaal verbod op killer robots hoog blijft: 62% van de respondenten is tegen het gebruik ervan. In België liggen de cijfers zelfs nog hoger, daar gaat het om 66%. De bevraging werd op vraag van de Campaign to Stop Killer Robots door Ipsos uitgevoerd in 28 landen.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium