Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Black History Month in Tervuren?

Deze maand maart is in België Black History Month. Dan heeft men aandacht voor Afrikaanse geschiedenis en kunst. En ja, ook het Africamuseum in Tervuren heeft ondanks de coronapandemie in maart activiteiten, zoals blijkt uit hun nieuwsbrief voor deze maand.

Lees verder

Geen Fukushima aan de Schelde: Werknemers verongelukte kerncentrale altijd eerste slachtoffer

10 jaar geleden, op 11 maart 2011, gebeurde één van de zwaarste kernongevallen ooit. In het Westen werd voorgehouden dat een ongeval zo zwaar als in Tsjernobyl onmogelijk was. Men hield zich een rad voor de ogen. 32 jaren na Three Miles Island (VS) en 25 jaar na Tsjernobyl was het helaas (weer) zover: drie kernreactoren zagen hun nucleaire brandstof smelten, en een gevaarlijke brand trof de vierde reactor.

Lees verder

Leger Myanmar zet beruchte legereenheden en dodelijk geweld in bij demonstraties

Nieuw onderzoek van Amnesty International brengt aan het licht dat het leger van Myanmar steeds dodelijker tactieken en wapens inzet tegen vreedzame demonstranten en omstanders. Ook worden legereenheden ingezet die berucht zijn vanwege hun mensenrechtenschendingen.

Lees verder

Open brief van mensen zonder papieren aan hun buren

  Beste buren, Wij veroorloven ons om jullie vandaag rechtstreeks aan te spreken. Wij kruisen elkaar regelmatig. Je kent ons...

Lees verder

"Duurzame oplossingen nodig voor Syrische vluchtelingencrisis, 10 jaar na de start van de Syrische oorlog"

Op 15 maart 2021 is het tien jaar geleden dat er in Syrië grootschalige vreedzame protesten startten. Het Syrische conflict resulteerde in de grootste vluchtelingencrisis ter wereld, waarbij meer dan de helft van de oorspronkelijke Syrische bevolking op de vlucht werd gedreven. 11.11.11 roept, in de aanloop naar een nieuwe internationale Syrië-conferentie op 30 maart, op tot concrete actie om een nieuw verloren decennium te vermijden.  

Lees verder

8 maart-actie Extinction Rebellion feminist & queer-circle

  Ter gelegenheid van de Internationale Stakingsdag voor Vrouwenrechten op 8 maart, hield Extinction Rebellions ecofeministische groep 'Feminist & Queer...

Lees verder

Hoofddoek verplicht? Indonesische schoolmeisjes krijgen voortaan keuzevrijheid

Terwijl in België meisjes geen hoofddoek mogen dragen op school, worden ze daar in Indonesië dikwijls toe verplicht. Op 3 februari 2021 keurde de Indonesische regering echter een decreet goed dat openbare scholen voortaan verbiedt een hoofddoekplicht op te leggen, een belangrijke stap vooruit om discriminatie van niet-moslimminderheden tegen te gaan. 

Lees verder

Collectief 8 maars voerde simultaan actie voor vrouwenrechten op 3 pleinen in Antwerpen

  Op het Sint-Jansplein stond de economische strijd in de kijker. Een minimumloon van 14 euro per uur, een pensioen...

Lees verder

We gooien elk jaar een miljard ton voedsel weg

De gemiddelde mens gooit jaarlijks 74 kilogram voedsel weg, goed voor een wereldwijd totaal van 931 miljoen ton, blijkt uit nieuwe cijfers van de VN. Opvallend: het probleem beperkt zich niet alleen tot rijke landen.

Lees verder

Amper een derde van de regenwouden nog intact

Een derde van alle regenwouden ter wereld is verdwenen. Van de overblijvende bossen is bijna de helft aangetast. Dat blijkt uit een grootschalige analyse in 73 landen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Huishoudhulpen overhandigen hun zwartboek aan minister Crevits

Na het overhandigen van het zwartboek 'Huishoudhulpen aan het woord' aan federaal minister Dermagne op 4 maart, was het vandaag, 11 maart, de beurt aan Vlaams minister Crevits. Met dit zwartboek willen de huishoudhulpen de moeilijke loon- en arbeidsomstandigheden tijdens de coronacrisis aan het licht brengen. Want deze crisis verergerde de bestaande problemen van deze werknemers alleen maar, waardoor ze zich nu in een nog kwetsbaardere positie bevinden.

Lees verder

Ontmijning en heropbouw Syrië zal decennia duren, maar België kan nu actie ondernemen

  Tien jaar na de start van het conflict is er nog steeds geen zicht op een oplossing. De wederopbouw van het land belooft een werk van kolossale omvang te worden: de vervuiling van explosieve...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium