Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

BEKIJK: DeWereldMorgen.be sprak met Gie Goris over 75 jaar onafhankelijkheid van India

Gie Goris, oud-hoofdredacteur van MO*, bezocht India ontelbare malen en sprak er politici, academici en gewone Indiërs. Over India, een van de twee grootste landen ter wereld met 1,4 miljard inwoners, is hier te weinig bekend. In deze boeiende toelichting reist Gie Goris van het Indische Rijk over de kolonisatie en de onafhankelijkheidsstrijd naar het hedendaagse India, met zijn potentieel en zijn problemen en werpt hij een blik op de toekomst.

Lees verder

VN-Commissariaat veroordeelt China voor schending van de rechten van de Oeigoeren

Het langverwacht rapport over de Oeigoeren is uit. Het is scherp voor China maar spreekt wel de massale verwijten tegen die in het Westen hebben gecirculeerd. Het rapport was de inzet van heel wat getouwtrek en het dreigt een wapen te worden in het grote geopolitieke spel tussen het Westen en China.

Lees verder

Klimaatangst is sterke drijfveer voor klimaatactie

Angst die mensen ervaren over de toekomst van de planeet blijkt niet altijd negatief te zijn, stellen Britse onderzoekers. Eerder dan te verlammen, leidt deze angst vaak tot klimaatactie – en dat heeft dan weer een positief effect op het kanaliseren van de angst.

Lees verder

India: de regering moet een einde maken aan de repressie in Jammu en Kasjmir

De Indiase regering heeft de onderdrukking van rechten in Jammu en Kasjmir drastisch opgevoerd sinds de statusverandering van de regio drie jaar geleden, zegt Amnesty International in een nieuwe briefing die vandaag werd gepubliceerd.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Vivaldi lost energieproblemen op

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium