Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Weyts heeft het onderwijs aan zijn lot overgelaten

Normaal werkt Weyts zich om de twee dagen in het nieuws, maar de laatste dagen is hij opvallend stil over onderwijs. Dat is geen toeval, want directeurs en leerkrachten kreunen onder de coronasituatie die het gevolg is van zijn wanbeleid. Tekst en uitleg door Chris Vandeweghe, leerkracht in het secundair onderwijs.

Lees verder

Het coronavirus als ‘Zoönose’

Helena Dalemans, masterstudente aan het Royal Institute for Theatre, Cinema and Sound (RITCS) te Brussel, laat haar licht schijnen op de coronacrisis vanuit de begrippen zoönose en speciësisme en fileert en passant onze voedingsindustrie voor de cursus ‘Filosofie: onderzoek’ van Lieven De Cauter, in het kader van ‘Politics in pandemic times. Fourth RITCS Symposium on Art and Politics’.

Lees verder

Het verband tussen coronanegationisme en klimaatontkenning

  Is er een verband tussen klimaatontkenning en coronanegationisme? Het is een feit dat de twee grootste klimaatontkenners van deze...

Lees verder

Petitie Haïti: "Stop stilzwijgen en internationale medeplichtigheid"

Nauwelijks vermeld in de media: in Haïti woeden al twee jaar sociale protesten, bloedig onderdrukt door het regime van president Jovenel Moïse. Die bereidt frauduleuze verkiezingen voor in februari 2021, met feitelijke steun van de VS én de EU. De bevolking gelooft niet in een eerlijke stembusgang onder zijn bewind. 82 Haïtiaanse, Franse, Belgische, Canadese, Spaanse, Duitse en Beninse organisaties (vakbonden, ngo’s, verenigingen, boerenorganisaties, feministen en burgers) lanceren een petitie voor een einde aan de internationale passiviteit en medeplichtigheid #StopSilenceHaiti.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

5 jaar na Klimaatakkoord van Parijs: Greenpeace Antwerpen zet licht op groen voor sterker klimaatbeleid 

Op vrijdagavond 11 december hebben actievoerders van Greenpeace Antwerpen stickers gekleefd op tal van verkeerslichten in de stad [1], vergezeld van de slogan “STOP klimaatverandering, GA voor meer hernieuwbare energie”. Ze deden dat om het historische Klimaatakkoord van Parijs te herdenken, een ambitieus VN-verdrag dat 5 jaar geleden ondertekend werd maar vooral dode letter blijft. Ook in andere Belgische steden voerden lokale groepen van Greenpeace klimaatactie deze week.

Lees verder

Platform Praktijktesten Nu: “Antwerpen Stad moet gerechtelijk onderzoek starten naar discriminatie op huurmarkt”

  Vorige week wees een academisch onderzoek met praktijktesten uit dat 18% van de geteste makelaars in Antwerpen consequent discrimineert. Dit is een groep van hardleerse makelaars, die zeer bewust de antidiscriminatiewet overtreden. Discrimineren op basis van...

Lees verder

Kortrijkse cultuurorganisaties gooien programma om en gaan de straat in

Cultuur in lockdown? Niet in Kortrijk. Enkele lokale organisaties staken er de koppen bijeen: wat kunnen we binnen de coronabeperkingen betekenen voor onze directe buurt, nu al ons geplande aanbod gecanceld is? Het resultaat heet ‘Vraagstraat’: een artistiek participatief project gericht op alle bewoners van vijf straten. De reacties van de buren zijn verrassend enthousiast. 

Lees verder

Wat denkt de Vlaming over handicap?

  Zeven op tien Vlamingen (70 procent) heeft een positief beeld van personen met een handicap. De meeste Vlamingen (82 procent) vinden dat er nood is aan speciale aandacht vanuit het beleid voor mensen met...

Lees verder

Cartoon: Drones en politie

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium