Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Campagne “Unhappy Birthday” pleit voor alternatief drugsbeleid

100 jaar geleden werd de allereerste Belgische drugswet goedgekeurd. Met hun campagne “Unhappy Birthday” willen de organisaties Smart on Drugs en #Stop1921 burgers en politici overtuigen van een herziening van de wet. Ze willen een parlementaire werkgroep oprichten, die decriminalisering van drugs en legalisering van cannabis moet onderzoeken.

Lees verder

Hoe is Tigray in een ontwrichtende gruwelijke oorlog beland?

Al bijna vier maand is er een niets ontziende oorlog aan de gang in Tigray, in het noorden van Ethiopië. De regio is zo goed als afgesloten van de buitenwereld. Informatie haalt maar mondjesmaat de buitenwereld. De weinige berichten en getuigenissen van ter plaatse doen het ergste vrezen.

Lees verder

Reset.Vlaanderen: samen naar een sociaal en ecologisch Vlaanderen

Arbeid & Milieu en Transitienetwerk Middenveld bundelen de krachten en worden Reset.Vlaanderen. De nieuwe organisatie streeft naar een rechtvaardige, sociale en ecologische transitie. DeWereldMorgen sprak met coördinator Vanya Verschoore.

Lees verder

Afrikaanse wordt hoofd Wereldhandelsorganisatie: alles veranderen zodat niets verandert?

Na maanden van spanning zou de Wereldhandelsorganisatie (World Trade Organisation – WTO) eindelijk de verkiezing moeten bevestigen van de eerste vrouw, tevens de eerste Afrikaanse, Ngozi Okonjo-Iweala, als hoofd van het Secretariaat-generaal van de organisatie. Om dit als goed nieuws te kunnen beschouwen voor Afrika – en het Zuiden in het algemeen –  moet er echter een stap gezet worden die velen aarzelen te nemen.

Lees verder

VN-analyse: klimaatplannen landen mijlenver van wat nodig is

De nationale klimaatplannen van alle landen zullen de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met amper 0,5 procent verminderen ten opzichte van 2010, blijkt uit een analyse van de Verenigde Naties. Dat is mijlenver verwijderd van de 45 procent die volgens wetenschappers nodig is om de opwarming onder 1,5 graden te houden.

Lees verder

Crisiscel Cultuur: zet ons in als partner #greenlightforculture

  We vroegen groen licht en kregen een time-out. We laten ons groen licht een week branden. Dit is een...

Lees verder

Still Standing for Culture: meer dan 500 acties over hele land, een oproep die niet zonder antwoord kan blijven

Nu zaterdag namen een paar duizend kunstenaars en cultuurliefhebbers deel aan een bijzondere mobilisatie voor cultuur. Na een open oproep van Still Standing for Culture zijn in recordtijd uiteindelijk meer dan 500 creatieve acties opgezet. Op ruim 120 plekken over het hele land namen ze de publieke ruimte in om speels te protesteren tegen de impasse in hoe de regering de crisis aanpakt.

Lees verder

"Red de biodiversiteit, samen en nu! Elke m² telt!"

De meer dan 100 partners van de Belgische beweging #SamenVoorBiodiversiteit roepen op en geven tips om samen met hen aan de slag te gaan voor meer biodiversiteit. Elke m² telt want ook in onze onmiddellijke omgeving kunnen kleinschalige acties een grote impact hebben! Beoogd resultaat: door het creëren van natuurplekjes bijdragen aan een biodiverse en gezonde planeet, waar het heerlijk wonen en leven is. Met de coronacrisis in gedachten een heerlijk vooruitzicht. En je kan er nog leuke prijzen mee winnen ook!

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Leuven 2030 lanceert EcoFoodMap: digitaal kompas voor Leuvense voedselstrategie

In Leuven werd zopas de EcoFoodMap gelanceerd: een online platform dat inzicht biedt in alle mensen en organisaties die de Leuvenaars van voedsel voorzien. Dat moet nieuwe samenwerkingen in het kader van de Leuvense voedselstrategie makkelijker maken en vermijden dat bedrijven of burgers tijd verliezen aan problemen die iemand anders al oploste.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium