Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Vriendschap Zonder Grenzen doet wat de overheid nalaat: mensen op straat terug hun waardigheid geven

Het einde van 2022 nadert, de mensen op straat ondergaan nog steeds de bikkelharde gevolgen van de politieke onwil om tot een oplossing te komen. Terwijl nog altijd honderden op straat slapen in de natte, barre kou, tonen medemensen in Brussel en omstreken zich solidair. DeWereldMorgen.be ging kijken hoe zij een Humanitaire Hub organiseerden aan de Begijnhofkerk. Dit is ons verslag van ter plaatse.

Lees verder

Tegendraads leesvoer eind 2022: jongeren, vakbonden en het meest onderbelicht buitenlands nieuws

Hoe jongeren weer meer betrekken bij de vakbondswerking? Wat is het meest door de mainstream genegeerde buitenlandse nieuws van 2022? Hoeveel verdient een CEO op het einde van zijn eerste werkdag van 2023? Technologie en de 'markt' gaan ons niet redden van de klimaatcrisis. Rusland verlaat onder druk van de sancties de dollarmarkt voor de Chinese yuan (en andere landen volgen).

Lees verder

Vijf hoopgevende doorbraken voor het milieu in 2022

Het voorbije jaar was er niet alleen eentje van klimaatrampen, toenemende vervuiling en verdwijnende natuur. Er waren ook hoopgevende ontwikkelingen en ronduit historische doorbraken op het vlak van milieu en klimaat. We zetten de vijf grootste op een rij.

Lees verder

De heilige natuur – Hoe we de relatie met onze natuurlijke omgeving kunnen herstellen

Nog snel een boeksignalement voor het jaareinde door Paul Verhaeghe, en wat voor een. “Karen Armstrong heb ik leren kennen toen ik decennia terug zicht wilde krijgen op de overeenkomsten en verschillen tussen de drie monotheïstische godsdiensten die het Westen gevormd hebben.”

Lees verder

Hardvochtig vluchtelingenbeleid: ‘Sluit de detentiecentra’

Voor het gesloten vluchtelingencentrum van Vottem in Luik verzamelden op kerstavond honderden mensen om te protesteren tegen het hardvochtig beleid van de staat ten aanzien van vluchtelingen. Het protest was georganiseerd door het Collectief van Verzet tegen Centra voor Vreemdelingenzaken (CRACPE).

Lees verder

Belangrijke doorbraak in groene energie: waterstofgas uit zeewater

Omdat de zon niet altijd schijnt en er niet steeds wind is, is een van de belangrijkste vraagstukken voor de komende energietransitie het kunnen bufferen van opgewekte groene energie. Zopas is op dat vlak een doorbraak gerealiseerd in China door de productie van waterstof uit zeewater.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

800 handtekeningen tegen Leuvense beslissing om kunstenaar atelier deels te ontnemen

Leuvens kunstenaar Pieter Janssens verzamelde 800 handtekeningen tegen de ontruiming van een van zijn beide ateliers door het stadsbestuur van Leuven.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium