Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Media VS voeren bashing tegen Bernie Sanders waarbij vijf jaar Britse mediahetze tegen Jeremy Corbyn zal verbleken

Kort voor de eerste Democratische voorverkiezing in de deelstaat Iowa piekt Bernie Sanders in alle peilingen. De Democratische partij-elite en de grote mediabedrijven panikeren. Tijdens het laatste tv-debat voor Iowa waren niet de andere tegenkandidaten maar zender CNN Sanders' grootste vijand. De te verwachten mediacampagne tegen Sanders zal vijf jaar Britse mediahetze tegen Corbyn doen verbleken. Het CNN-debat was daar al een typerende voorafspiegeling van.

Lees verder

'Een globale mentaliteitsverandering is nodig om duurzame toekomst te bewerkstelligen'

Volgens de Duitse politiek-econome Maja Göpel zullen we met het economische dogma van oneindige groei de Sustainable Development Goals (SDGs) nooit halen. Dat schrijft ze in haar boek The Great Mindshift: How a New Economic Paradigm and Sustainability Transformations go Hand in Hand. Ze pleit ervoor om groei en BNP als economische drijfveren los te laten, een globale mentaliteitswijziging door te voeren en opnieuw plaats te maken voor menselijke behoeften binnen de grenzen van onze planeet. 

Lees verder

140 personen met een fysieke handicap dagen Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap voor de rechter

140 mensen met een beperking die beroep doen op ondersteuning van de projecten rond Zelfstandig Wonen zijn een gerechtelijke procedure opgestart tegen het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). Er wordt meer dan 40 procent bespaard op de budgetten waardoor mensen met een zware fysieke beperking niet langer zelfstandig zullen kunnen wonen. Zij zullen noodgedwongen moeten verhuizen naar woonzorgcentra of revalidatiecentra als de besparing niet wordt teruggedraaid.

Lees verder

Parlement moet soeverein beslissen tot kernontwapening zonder inmenging van de VS

Donderdag 16 januari stemt de Kamer over een kernwapenresolutie die door de Sp.a is ingediend. Vrede vzw en Pax Christi Vlaanderen zijn ontgoocheld dat in de tekst die de Commissie Buitenlandse Zaken op 9 januari heeft aangenomen twee essentiële voorstellen niet weerhouden zijn: de ondertekening van het Internationaal Verbodsverdrag op Kernwapens en een stappenplan voor de verwijdering van de kernwapens op Belgisch grondgebied.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Belgen vervoegen pensioenprotest in Rijsel

Sinds september komen de Franse werknemers op straat tegen de pensioenhervorming van de regering Macron. Deze wil de huidige pensioenstelsels afbreken en vervangen door een pensioen met punten, dat voor het gros van de Fransen...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium